El Mercat del Préssec d’Ordal va ser inaugurat pel Conseller d’Agricultura Josep Maria Pelegrí

17 juny El Mercat del Préssec d’Ordal va ser inaugurat pel Conseller d’Agricultura Josep Maria Pelegrí

Inauguració del Mercat del Préssec d'Ordal 2012 (28)

Dissabte passat 16 de juny, la setena edició del Mercat del Préssec d’Ordal va ser inaugurada oficialment a càrrec de l’Hble. Sr. Josep Maria Pelegrí, Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Li van acompanyar l’Alcalde de Subirats Pere Pons, la Presidenta del Patronat de Turisme de Subirats Maria Teresa Catasús, el seu vicepresident Pere Guilera, el Director dels Serveis Territorials d’Agricultura de Barcelona Marià Morera, el President del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès Santi Soler, així com així com el President de l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal Josep Maria Olivella, regidors de l’Ajuntament de Subirats i diputats penedesencs al Parlament de Catalunya. Durant l’acte també va tenir oportunitat de batejar amb cava el simpàtic tòtem que anuncia durant tot l’any l’esdeveniment a la mateixa plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats), on se celebra el mercat, i que permet fer-se una fotografia substituint el pinyol pel rostre dels visitants al cor del Préssec d’Ordal.

Inauguració del Mercat del Préssec d'Ordal 2012 (22)

El Conseller Josep Maria Pelegrí va afirmar que la qualitat del préssec de l’Ordal és excepcional, ben reconeguda i fruit d’una tradició mantinguda durant molts anys pels productors subiratencs. Segons Pelegrí, les prop de 200 hectàrees de préssec que té Subirats són una bona mostra de “l’entusiasme amb què els agricultors d’aquest municipi treballen des de fa anys aquest producte”. El conseller també va explicar que “estem parlant d’un producte local de proximitat, però a la vegada d’un producte amb potencial i projecció exterior”. Però per això cal un esforç a combinar elements com la recerca, la innovació i el desenvolupament, claus per aconseguir una visió global del sector fructícola i per no perdre el tren de qui, en una producció tan variable com la de la fruita fresca, imposa tendències i demandes: consumidors i grans distribuïdores. En aquest sentit va destacar la vocació turística del Mercat del Préssec d’Ordal per atraure visitants a Subirats i el Penedès, així com la degustació del maridatge de cava i Préssec d’Ordal “Música a Vinyes”, amb la qual són obsequiats tots els compradors del mercat i que es va introduir amb èxit fa dos anys. El Mercat del Préssec d’Ordal és una iniciativa que des del 2006 es pot gaudir tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost, de 9 a 14 hores, a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats). És organitzada pel Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb el suport de l’Ajuntament de Subirats i la Diputació de Barcelona. A continuació teniu fotografies de la inauguració.