El Jaciment Paleontològic dels Casots ja està senyalitzat

senyalització paleontologic marca d'aigua

30 març El Jaciment Paleontològic dels Casots ja està senyalitzat

Ja s’ha senyalitzat el Jaciment Paleontològic dels Casots, amb uns plafons explicatius i un espai pe veure el jaciment.

Des de l’Ajuntament de Subirats s’ ha completat, aquesta setmana. l’arranjament de la zona del Jaciment Paleontòlogic dels Casots. Un pas important per la promoció i la divulgació de la cultura de la prehistòrica al municipi. S’ha instal·lat un plafó que aporta dades i informació gràfica sobre el Penedès en el període del Mezozoic. I un segon plafó sobre les espècies que van conviure en aquest espai a Subirats, ara fa entre 5 i 24 milions d’anys.

El Jaciment és una bona font de coneixement d’aquest període al Penedès ja que s’ha pogut treure a la llum restes d’espècies prehistòriques com els Mastodons o els Deinoterium, parents llunyans dels elefants que van habitar aquestes contrades. Aquests no eren la única espècie, també hi vivien senglars prehistòrics i cérvols de dimensions més grans que els actuals. I finalment per destacar també, un simi que està a la nostra cadena evolutiva. És conegut com a Pau, amb el nom científic de Pirelopitecus Catalaunicus, un primat avantpassat també dels goril·les i els ximpanzés.

Aquest espai ofereix la possibilitat de tenir un punt més d’observació del paisatge, ja no només directament el que veiem, de bosc vinya i presseguers, sinó també d’imaginar-nos com era aquest llac prehistòric, a Subirats, de quines espècies l’habitaven. I és a la vegada un patrimoni important que es conserva al municipi.

Per a més informació podeu contactar a través  d’info@turismesubirats.cat i del telèfon 93 899 34 99. [+]