El Jaciment Paleontològic dels Casots ja està senyalitzat

30 Mar El Jaciment Paleontològic dels Casots ja està senyalitzat

Ja s’ha senyalitzat el Jaciment Paleontològic dels Casots, amb uns plafons explicatius i un espai pe veure el jaciment.

Des de l’Ajuntament de Subirats s’ ha completat, aquesta setmana. l’arranjament de la zona del Jaciment Paleontòlogic dels Casots. Un pas important per la promoció i la divulgació de la cultura de la prehistòrica al municipi. S’ha instal·lat un plafó que aporta dades i informació gràfica sobre el Penedès en el període del Mezozoic. I un segon plafó sobre les espècies que van conviure en aquest espai a Subirats, ara fa entre 5 i 24 milions d’anys.

El Jaciment és una bona font de coneixement d’aquest període al Penedès ja que s’ha pogut treure a la llum restes d’espècies prehistòriques com els Mastodons o els Deinoterium, parents llunyans dels elefants que van habitar aquestes contrades. Aquests no eren la única espècie, també hi vivien senglars prehistòrics i cérvols de dimensions més grans que els actuals. I finalment per destacar també, un simi que està a la nostra cadena evolutiva. És conegut com a Pau, amb el nom científic de Pirelopitecus Catalaunicus, un primat avantpassat també dels goril·les i els ximpanzés.

Aquest espai ofereix la possibilitat de tenir un punt més d’observació del paisatge, ja no només directament el que veiem, de bosc vinya i presseguers, sinó també d’imaginar-nos com era aquest llac prehistòric, a Subirats, de quines espècies l’habitaven. I és a la vegada un patrimoni important que es conserva al municipi.

Per a més informació podeu contactar a través  d’info@turismesubirats.cat i del telèfon 93 899 34 99. [+]