El Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme presenta la reconstrucció d’un mur de pedra seca

26 Mai El Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme presenta la reconstrucció d’un mur de pedra seca

  • Els organitzadors convoquen tothom que vulgui a participar en una acció artística a la vinya titulada Geometria Líquida.
  • L’acció tindrà lloc dissabte 27 de maig, en un mur enrunat, sota el mirador de la Bardera, al terme municipal de Subirats.

El VI Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, que tindrà lloc els dies 15 i 16 de juny al Penedès, enceta els preparatius amb una acció artística en la reconstrucció d’un mur de pedra seca, sota el mirador de la Bardera,  a Subirats. Des de fa dies, arquitectes i artistes s’han unit en un projecte titulat Geometria Líquida per reconstruir un mur de pedra seca que, amb el pas del temps, s’ha anat ensorrant, però ho faran amb la voluntat de convertir aquesta acció en alguna cosa més que un mur de pedra seca tradicional.

Durant aquesta setmana especialistes en la construcció en pedra seca han treballat a la zona. I dissabte 27 de maig aquells que ho vulguin poden participar en aquesta acció, conèixer els secrets de la pedra seca i compartir amb els autors els objectius d’aquesta proposta.

Aquesta acció forma part del programa de debat i propostes del Congrés. El Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme va néixer amb la voluntat de conscienciar sobre la necessària regeneració i recuperació d’espais naturals, la unificació de criteris per a la centralització i millora dels polígons industrials i logístics, i la reflexió sobre la transformació constant del paisatge com a motor econòmic.

Més informació sobre Subirats, Capital de la Vinya.