El celler Eudald Massana Noya acull la presentació del llibre ‘Els nombres i el seu encant’

06 abr. El celler Eudald Massana Noya acull la presentació del llibre ‘Els nombres i el seu encant’

Blai Carda Torné

El proper divendres, 15 d’abril a les 19 h, el matemàtic i escriptor Joan Gómez presentarà el seu llibre ‘Els nombres i el seu encant’ al celler Eudald Massana Noya. L’acte estarà presentat pel periodista i escriptor Francesc-Marc Àlvaro. A les vigílies de Sant Jordi, aquest celler penedesenc ha volgut apostar un any més per la literatura i aquest vegada ho ha volgut fer donant a conèixer aquest projecte literari.

L’acte començarà a les 19h al celler Eudald Massana Noya. La presentació anirà a càrrec del periodista, escriptor i professor Francesc-Marc Àlvaro. Nascut a Vilanova i la Geltrú, actualment és columnista i editorialista del diari La Vanguardia i de les revistes Esguard i Serra d’Or. Col·labora també en programes de debat a l’emissora RAC1 i als canals 8TV i TV3. Compagina aquesta tasca amb la docència del Periodisme a la Universitat Ramon Llull.

A continuació, l’autor, Joan Gómez, presentarà el llibre ‘Els nombres i el seu encant’. Gómez és nascut a Vilanova i la Geltrú, és matemàtic i Doctor en Ciències de l’Educació. Ha publicat diversos llibres de divulgació i d’educació matemàtica, com ara ‘Matemáticas, espías y pirates informáticos’, ‘Las geometrías no euclideas’, o ‘Záping matemàtic’. Ha estat guardonat amb nombrosos premis, dels quals destaca el Premi d’Educació J. Pallach, Recerca i Innovació Educatives Angeleta Ferrer i Sensat, o el Premi Nacional de Divulgació científica Humbert Torres.

L’acte acabarà amb una copa de vi i cava del celler Eudald Massana Noya per tots els assistents. També hi haurà la possibilitat que l’autor, Joan Gómez, signi els llibres.

 

Presentació llibre

‘Els nombres i el seu encant’

Un any més, el celler Eudald Massana Noya torna a apostar per la cultura i el foment de la lectura i aprofita les dates de Sant Jordi per posar-ho en valor. És per això que aquest any ha decidit fer una aposta original i donar a conèixer la importància dels nombres i descobrir-ne el seu encant.

Es tracta d’un llibre que vol posar en valor la importància dels nombres en la nostra vida quotidiana i fomentar el gust per les matemàtiques. En aquest sentit, l’autor planteja qüestions com: “Hi ha alguna relació entre la targeta VISA i Notre Dame? Quina relació hi ha entre K. F. Gauss i les vacances de Setmana Santa? Quina relació té Santa Teresa Amb Cervantes i els anys de traspàs? Què hi té a veure Tales amb el GPS?”.

Segons Joan Gómez, “el llibre és apte per a tots els públics”. És útil per a professors, com una eina i font de recursos “per treballar les competències”, i també per al públic en general, per “tenir sentit crític i popularitzar les matemàtiques”. Per Gómez, de la mateixa manera que les lletres i la gramàtica són necessàries per parlar i escriure; les matemàtiques també ho són per calcular, pagar, llegir i entendre el món.

Inscripcions

Els interessats a assistir a l’acte, cal que s’apuntin trucant al telèfon 938994124 o enviant un correu electrònic a bodega@massananoya.com. El termini per fer-ho és el dimecres 13 d’abril de 2016.

Us hi esperem a, Subirats, Capital de la Vinya!