El camí del riu

El Camí del Riu al Penedès

Per conservar els espais naturals que envolten els rius Mediona, Bitlles, Anoia i Lavernó, es va signar un compromís entre els Ajuntaments, pels quals passen aquests rius, Sant Sadurní d’Anoia, Subirats, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona i Mediona. El Camí del Riu és un itinerari per descobrir la diversitat que habita aquests espais naturals i el gran atractiu del paisatge de ribera al Penedès.

                                                                                             Logo-El-Camí-del-Riu

El camí del Riu a Subirats

Aquesta passejada permet gaudir d’una vista fantàstica, un mosaic paisatgístic format per nuclis de població, vinyes i altres camps de conreu, boscos i també la zona de ribera i del riu. El fet d’incloure l’àmbit fluvial com a element característic i significatiu d’aquest itinerari és el que distingeix aquesta ruta de les altres ja existents al municipi.

El recorregut comprèn dues parts, unides per un tram d’enllaç que transcorre per Sant Sadurní. El tram sud correspon a un dels extrems del camí del riu i passa per camins rurals ja consolidats i força senzills. El tram nord, en canvi, presenta una dificultat una mica més elevada. Ambdós, però, són de gran interès paisatgístic i natural.

Enobicing Penedès. El Camí del Riu en bicicleta.

A tocar de la riera de Lavernó, a l’Estació de Tren de Lavern-Subirats, hi ha l’espai Enobicing Penedès. Pots llogar una bicicleta elèctrica o convencional per fer la ruta del Camí del Riu. Vine a viure el Camí del Riu sobre rodes i descobreix el paisatge de ribera al costat del paisatge de vinya a la Capital de la Vinya. Consulta tota la informació a Bikemotions.

                                                                                                                           Enobicing Penedès

El cami del riu en PDF

Visita el web del Camí del Riu