Itinerari Sabors en temps de guerra

Sabors en temps de guerra

Itinerari pel Penedès, història, patrimoni, gastronomia i vi.

Aquesta proposta ofereix l’oportunitat de viure de prop una part de la història, coneixent la memòria històrica del Penedès a través de la gastronomia de l’època.

Descobrint les trinxeres i el Centre d’Interpretació de l’Última Defensa de Barcelona (CIUDEB) a Subirats, i el Refugi del Serral i Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria (CIARGA) a Santa Margarida i els Monjos.

L’experiència s’inicia a Subirats, on ens endinsem al bosc per visitar un atrinxera, patrimoni oblidat i desconegut de la Guerra Civil. Durant el recorregut guiat hi haurà un esmorzar entre vinyes. Seguidament es farà la visita guiada al CIUDEB, un equipament museogràfic singular i de referència relacionat amb els fets ocorreguts el  22 i 23 de gener de 1939 durant la Guerra Civil. En acabat, els participants es traslladaran al municipi de Santa Margarida i els Monjos per conèixer un dels refugis més ben conservats i el CIARGA, un equipament de primer ordre dedicat a explicar la història i el desenvolupament de l’aviació republicana a la Guerra Civil espanyola.

En finalitzar la visita guiada, anirem cap al centre del municipi per gaudir d’un menú de guerra en un restaurant local.

Horari

Té lloc cada 3r diumenge de mes, la ruta comença a les 10h i el punt d’inici és el CIUDEB. L’itinerari continua a les 12 h amb al CIARGA i finalitza a les 14 h al restaurant local on es servirà un menú de guerra.

L’itinerari té una durada aproximada de 6 hores. (Opció de fer només una de les dues parts del recorregut)

Serveis

  • Visita a les trinxeres i al CIUDEB
  • Esmorzar entre vinyes
  • Visita al Refugi i al CIARGA
  • Menú gourmet com en temps de guerra en un restaurant local
  • Obsequi inclòs

*L’activitat no inclou el transport, tots els desplaçament van a càrrec del client.

Preu

Per persona: 35 €

Per moure’s entre tots dos municipis disposem de servei d’autocar per a grups i lloguer de bicicletes elèctriques. Consulteu tarifes i disponibilitat. Cal reservar amb antelació.

Com arribar-hi

CIUDEB

Camí de la Creu s/n

El Pago (Subirats) 08739

N340 Km 10

GPS: LAT 41.385046 / LON 1.812527

CIARGA

Parc de la memòria, s/n (Refugi Serral)

Santa Margarida i els Monjos 08730

GPS: LAT 41.19154 / LON 1.39154

Descarrega’t el fulletó