Museu d’Esperanto de Subirats (MES)

Museu d’Esperanto de Subirats

Ressenya:

Situat a Sant Pau d’Ordal, amb una de les millors biblioteques esperantistes del món.

El Sr, Lluís M. Hernández Yzal (1917-2002), farmacèutic barceloní instal·lat a Sant Pau d’Ordal des de 1945, s’interessà per l’esperanto a finals dels anys 50. Això li permeté escriure’s amb gent de tot el món i començar a col·leccionar llibres i revistes en aquesta llengua.

El 1968 inaugura l’embrió del que seria el Museu d’Esperanto de Subirats en una dependència de la seva farmàcia i dedica tot el lleure i els diners que pot estalviar a augmentar la col·lecció. Finalment edifica el nou museu, que s’obre el 1974.

Actualment, des del museu es dedica a la promoció de l’esperanto i els seus valors, al foment de la diversitat lingüística i a la defensa i difusió de l’important fons recopilat al llarg de més de 40 anys; més de 25.000 objectes de diversa naturalesa: 7.000 volums de diferent temàtica, 150.000 postals, 1.300 cartells, 15.000 revistes i butlletins, fotografies, insígnies, xapes, jocs, escultures, etc., així com de donacions o dipòsits vinculats amb el món esperantista.

Horari

4t dissabte de cada mes de 12  a 13 h. Les visites al MES es gestionen prèvia reserva a l’Oficina de Turisme de Subirats.

Serveis:

– Itinerari guiat al museu, que inclou recorregut per la farmàcia d’en Lluís Hernández i el carrer del Dr. Zamenhof
– Visites concertades per a grups
– Fons documental disponible per a la recerca
– Catàleg i fons del Museu per mitjà de la següent aplicació: CATÀLEG MUSEU D’ESPERANTO DE SUBIRATS
– Associació d’Amics del Museu d’Esperanto de Subirats (AAMES)


Preus:

Tarifa general: 2 €

Tarifa reduïda visita guiada: grups a partir de 15 pax., carnet jove, persones jubilades i persones a l’atur, 1,50 €. Menors de 12 anys no paguen.

Com arribar-hi:

C/ Zamenhof, 12
Sant Pau d’Ordal