Dansa a la vinya dels signes i colors tanca el VII Congrès d’Art, Paisatge vitivinícola i enoturisme a Subirats.

22 Jun Dansa a la vinya dels signes i colors tanca el VII Congrès d’Art, Paisatge vitivinícola i enoturisme a Subirats.

El passat divendres a la tarda va tenir lloc a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal, l’acte “Dansa a la vinya” com a cloenda del VII Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i enoturisme, organitzat pel CEPVi i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Subirats.

A la llum del capvespre es van presentar les enofites de la Ruta vitivinícola del Mirador. La ballarina Etana Leylak, professora de dansa va ser l’encarregada de donar-li més gust artístic a la vetllada descobrint les set peces cobertes amb teles dels colors de la vinya.

Amb el seu ball la ballarina va anar presentant cadascuna de les enofites. Cascuna d’elles s’inspira amb els paisatges que es poden admirar a Subirats, i més concretament a la ruta del Mirador. La primera posa en relleu les passades de la vinya emparrada formant línies sobre el pla de la feixa. La segona forma una torre estilitzada i ve a representar la Torrota de Can Llopart. La següent dibuixa la sanefa que perfilen els merlets del castell de Subirats sobre les vinyes. La quarta defineix el perfil de les soques de dos ceps que amb perspectiva, s’amaguen un rere l’altre.

La cinquena treu dues branques vermelles i té una esfera que el corona que representa a un presseguer. Després un altre amb tres o quatre esferes de colors que representen grans de raïm amb els diferents tons que agafen segons la llum i la varietat; i la darrera de les enofites representa els plecs suaus de les terrasses amb poc desnivell al final de la ruta. Aquesta última estava coberta de globus i quan va ser descoberta els globus es van enlairar.

Aquest acte va tenir força assistència de públic en una vetllada plena d’art i de paisatge al voltant de la dansa i les enofites, escultures que homenatgen al paisatge de la capital de la vinya, de Subirats.

ed subirats 3