Cloenda del Mercat del Préssec d’Ordal

12 Ago Cloenda del Mercat del Préssec d’Ordal

La temporada del Préssec d’Ordal arriba al seu final: aquest cap de setmana passat es se celebrava la cloenda del Mercat del Préssec d’Ordal. Han estat 3 mesos d’intens treball al camp i a la plaça Subirats (Sant Pau d’Ordal), on des del mes de juny i fins mitjans d’agost s’ha gaudit de la qualitat del Préssec d’Ordal. El Mercat ha tingut una gran afluència de visitants i compradors cada cap de setmana. Durant els dies de mercat, a més del préssec d’Ordal, s’ha pogut oferir altres productes de Subirats, com ara cervesa artesana, melmelades, herbes naturals i oli. Així com el popular maridatge de préssec i cava, amb la incorporació enguany de poder comprar vi i cava de Subirats directament als elaboradors. El maridatge de préssec d’Ordal amb cava s’ha consolidat, i hi ha hagut dies amb una gran cua de gent per tastar aquest tros de Subirats. Encara queda molt recorregut per fer, però de ben segur que estem en la bona direcció.

MPO2

La promoció del municipi i el seu préssec característic han estat present als mitjans de comunicació. A continuació us relacionem una mostra d’aparicions recents: a la televisió de TV3, Josep Maria Olivella, president de l’Associació de productors del Préssec d’Ordal, va ésser entrevistat al programa Els Matins per la periodista Helena Garcia-Melero, on va parlar del préssec d’Ordal. Al juliol el préssec d’Ordal va sortir al programa de TV3 dirigit per Lídia Hereria, Collita pròpia, on en Xuriguera i en Faixedas tasten el Prèssec d’Ordal i conversen de la mà de Les Filos. També, a l’estiu, la televisió La Xarxa, a través de la secció gastronòmica del programa El temps oportú, del periodista Marc Orozco, varen venir a fer un petit reportatge del Mercat i les activitats que es realitzen al voltant del préssec d’Ordal.

MPO1

Enguany el Mercat del Préssec d’Ordal s’ha acabat, però encara hi ha una parada amb Préssec d’Ordal fins a finals de setembre, amb les varietats de Préssec d’Ordal més tardanes, així com trobareu altres varietats de fruita dolça, hortalisses i els productors locals de Subirats! Per a gaudir de l’essència del mercat  ja esperem amb impaciència la propera collita.

[+] Productors del Préssec d’Ordal

Us hi esperarem com sempre, a Subirats, Capital de la Vinya!