“Cicloturisme a Subirats, Capital de la Vinya”

31 Gen “Cicloturisme a Subirats, Capital de la Vinya”

Passejada a peu i en bicicleta a les Rutes Vitivinícoles de Subirats Capital de la Vinya

El proper cap de setmana hi haurà a Subirats una bona oportunitat per gaudir del paisatge característic del Penedès, des de les vinyes de la plana fins als boscos de les Muntanyes d’Ordal, en el vehicle ideal per moure’s en aquest entorn: la bicicleta. Tot relacionant el territori amb l’activitat humana a Subirats, Capital de la Vinya, el municipi amb més superfície dedicada al conreu del raïm per a la producció de vi i cava, es podrà combinar les visites als cellers i caves i l’oferta de restauració i gastronomia local amb dues activitats que tenen el cicloturisme com a protagonista.


Mostra Subirats Ecologic Ruta de Vi /Organic wine route en un mapa més gran

Així el dissabte a les 10 hores s’inicia des de l’Estació Vitivinícola de Lavern (Subirats), situada a l’estació de tren de Lavern-Subirats, un agradable passeig guiat en bicicleta per les Rutes Vitivinícoles de Subirats amb tast a caves i cellers de cava i vi. Per 30 EUR per persona l’experiència inclou bici, casc, aigua, visita a la bodega i tast amb guia especialitzat durant tot el recorregut. És una activitat organitzada per El Molí Tours per realitzar-la tots els dissabtes però cal inscriure’s prèviament contactant amb info@elmolitours.com. Pels que volen sentir la natura en bicicleta de muntanya, el diumenge a les 9:30 hores des de la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) es donarà el tret de sortida de la III Pedalada dels Rocallons: 30 kilòmetres amb un desnivell acumulat d’uns 1.000 metres per un circuit de camins, corriols i trialeres entre boscos, camps i vinyes dissenyat especialment per aquest dia. A continuació teniu tota la informació relativa a aquesta prova.

III Pedalada dels Rocallons 2011

Però si es prefereix no fer servir ni la bicicleta de passeig ni la BTT per passar un matí enmig de vinyes, bótes i copes, el dissabte a les 10 hores de la Caseta de Fusta de Sant Pau d’Ordal (Subirats), Punt d’Informació Turística del Patronat de Turisme de Subirats, començarà una passejada guiada a peu entre vinyes i boscos on hi haurà parades per aprendre el cicle vegetatiu de la vinya, les feines que s’hi fan al llarg de l’any, què és la fil·loxera, maneres de veremar i un munt de curiositats sobre la vinya, continuant amb la visita a un celler per veure el camí que fa el raïm per a esdevenir vi o cava. Finalment es farà un tast comentat dels productes del celler. L’activitat té una durada aproximada de 3 hores, està adreçada a individuals, parelles, grups i famílies. Té un preu de 22 euros per cap i de 4 euros per als infants de 5 a 12 anys. Els menors de 5 anys no paguen. Cal reservar plaça a info@vinimundus.com ja que és Vinimundus qui organitza aquesta activitat.

Visitant les caves