Cava Llopart, 130 anys i creu de Sant Jordi

Llopart130

12 abr. Cava Llopart, 130 anys i creu de Sant Jordi

A Cava Llopart estan d’enhorabona, enguany celebren el 130è aniversari i, a més, han estat distingits amb la Creu de Sant Jordi 2017. Un emotiu reconeixement a la llarga trajectòria en el món vitivinícola i la qualitat i innovació constant dels seus productes.

Cava des de 1887

L’any 1887 Pere Massana va començar a etiquetar el seu cava amb el nom de la casa pairal que tenia a Subirats, Llopart. Per això, va fer ús d’una etiqueta molt especial, la que encara vesteix totes les ampolles de Llopart. En l’etiqueta es veu una vista panoràmica de la masia Llopart de la Costa i les muntanyes del voltant. A començament de la dècada de 1950, Pere Llopart i Vilarós va donar un nou impuls a les bodegues. Va contribuir de manera activa a donar a conèixer i a prestigiar els caves artesans, entre els quals Llopart es va consolidar entre els de més qualitat. Així va fer de Llopart l’expressió de l’essència de la terra i unes vinyes.

Vitivinicultors des de 1385

Segons un document escrit en llatí que porta la data de 7 de gener de 1385, Bernat Llopart (o Bernardus Leopardi) va rebre la cessió d’unes vinyes situades a l’actual Heretat de Can Llopart de Subirats. És la primera referència a la vinculació entre els Llopart del Penedès i la viticultura, una relació que s’ha mantingut de manera ininterrompuda fins avui en dia. Durant segles, la família Llopart va compaginar el conreu dels productes tradicionals de la mediterrània: la vinya, el blat i l’olivera. Va ser a final del segle XVIII, els Llopart decideixen dedicar-se de manera exclusiva a la vitivinicultura, com va succeir de manera generalitzada al Penedès.

[+] Llopart Cava

Veniu a conèixer cellers amb història a Subirats, Capital de la Vinya!