Caminada popular al Castell de Subirats

19 abr. Caminada popular al Castell de Subirats

El proper dimarts 01 de maig tindrà lloc el 47è Aplec del Pa i l’Empenta al Castell de Subirats – Santuari de la Mare de Déu de la Font Santa i per arribar-hi, fent esport i gaudint del paisatge primaveral, hem organitzat una nova caminada popular.

L’activitat arrenca a les 9 h de l’Oficina de Turisme de Subirats (Estació de tren de Lavern) i és una passejada guiada entre vinyes fins a arribar al conjunt arquitectònic del Castell de Subirats i el Santuari de la Mare de Déu de la Font Santa. La ruta té una distància aproximada de 8 km i la dificultat és entre fàcil i mitjana.

L’itinerari del Mirador arriba fins al Castell de Subirats i és el més destacat quant a patrimoni cultural de tots els recorreguts que conformen les Rutes Vitivinícoles de Subirats. El recorregut s’inicia a l’estació de tren de Lavern-Subirats, veritable centre neuràlgic de les rutes i punt de benvinguda al visitant amb els dos equipaments turístics municipals, l’Oficina de Turisme de Subirats i EnoBicicngPenedès.

El camí discorre per terrenys amb una certa elevació, la qual cosa ens permet tenir vistes força interessants sobre la plana del Penedès i Montserrat o Sant Llorenç del Munt. Hi trobem, a més, exemples d’altres conreus de secà que no són la vinya, com ara els presseguers, les oliveres o els ametllers. Igualment, s’observen espècimens d’arbres que no són propis de la zona sinó que han estat introduïts, com per exemple el lledoner o l’eucaliptus.

Per a qui porti l’esmorzar, de 8.30 h a 9 h, l’Oficina de Turisme de Subirats obrirà per fer un refrigeri. L’anada es farà amb els monitors de l’Aula de Natura de Subirats i la tornada per lliure. Cal portar calçat adient i gorra.

Al Castell de Subirats, els actes començaran a partir de les 12 h del matí amb la celebració eucarística a la plaça del Santuari i, seguidament la tradicional ballada de sardanes amb la Cobla Baix Llobregat.

Trobareu un punt de venda de garlandes i servei de bar a la cara nord del castell. 47è Aplec del Pa i l’Empenta

Veniu a fer esport i tradició a Subirats, Capital de la Vinya!