Aquest diumenge, Subirats en flor!

01 Mai Aquest diumenge, Subirats en flor!

Subirats en flor

Aquest diumenge 8 de maig es celebra una nova edició de Subirats en flor. Com és tradicional cada diumenge després del Dia de la Mare, les famílies de Subirats estan convocades per participar de la festa de la primavera per guarnir i embellir les façanes dels diferents pobles, nuclis i masies de Subirats, així com per participar en el concurs a la façana més bonica. De 11 a 13 hores podran recollir el seu lot de plantes a l’Estació Vitivinícola de Lavern (Subirats), seu del Patronat de Turisme de Subirats i situat a l’estació de tren de Lavern-Subirats. Amb aquest obsequi es reconeix la dedicació i interès mostrat pels subiratencs i subiratenques per la cura del paisatge típicament penedesenc i s’incentiva la cura i l’embelliment del municipi. Als veïns amb la façana més bonica, guarnida amb la motivació que Subirats esdevingui un poble amb encant, se’l premia amb un cap de setmana a un altre poble amb encant de Catalunya. L’esdeveniment compta amb la col.laboració de Caixa Penedès.

Subirats en Flor - Estació Vitivinícola de Lavern (2)

El lot de plantes amb el que s’obsequia als col•laboradors, en la major part dels casos acaba essent complementat pels participants comprant d’altres plantes, amb o sense flor, per fer-ho encara més bonic, cosa que afavoreix també als comerços i empreses del sector de la floricultura i jardineria. A l’última edició hi van assistir gairebé 1.000 persones i van recollir els seus lots més de 750 famílies. Amb inici al 2003, aquest any la novetat és un nou logotip que identifica la festa i un nou procediment d’inscripció. La butlleta d’inscripció amb la qual s’entrega un lot de flors a cada casa s’ha d’omplir i retallar de la revista d’informació municipal TOT SUBIRATS. L’Ajuntament de Subirats ha distribuït un exemplar d’aquesta publicació a cada domicili de Subirats les setmanes prèvies. Seguint amb la línia d’estalviar recursos i aconseguir el mateix objectiu, les façanes candidates a ser la més bonica de Subirats han de ser fotografiades i enviades les fotos pels mateixos participants a l’e-mail del Patronat info@turismesubirats.cat. El guanyador rebrà com a premi un cap de setmana per a dues persones a un altre poble amb encant de Catalunya. Durant la inauguració del Mercat del Préssec d’Ordal 2011 es farà pública l’entrega del premi.

El Patronat de Turisme de Subirats vol aconseguir el desenvolupament d’un turisme de qualitat, prioritzat sobre la quantitat, que valori el paisatge de la vinya i en gaudeixi. Això comportarà una millora del nivell econòmic de Subirats i de la qualitat de vida dels seus veïns. Una fita és aconseguir per a Subirats la consideració de “Paisatge de qualitat”. Assolir aquest posicionament és un repte pel qual cal treballar amb la població local. Hi tenen un paper fonamental els pagesos, tant els viticultors com els especialitzats en altres conreus que amb la seva feina, doncs creen un mosaic de textures i colors digne de veure; però cal tenir també en compte que, al mateix temps, formen part d’aquest paisatge els pobles, petits nuclis i disseminats que conformen el municipi de Subirats. Els nuclis de població, tenen unes traces arquitectòniques comunes però una personalitat i un encant propis, molt lligat a les activitats econòmiques que s’hi han dut a terme.

La façana més bonica de Subirats 2010