El Camí del Riu

Un itinerari per descobrir i aprendre a estimar el riu

El camí del riu és un itinerari de 43 quilòmetres al llarg dels espais fluvials dels rius Mediona-Bitlles, Anoia i Lavernó.

És una combinació de natura i cultura: pèlags, fonts i boscos de ribera, conviuen amb edificis modernistes, esglésies, molins i castells.

Al llarg dels 43 km es pot descobrir la diversitat d’ambients i de paisatges de gran atractiu i bellesa de la comarca, un mosaic d’ambients per gaudir-ne passejant, en bicicleta o a cavall

INFORMACIÓ

Visita la web del Camí del riu per més informació.

SERVEIS

Lloguer de bicicletes i rutes guiades en Bicicletes a Enobicing Penedès.
Atenció al visitant a l’Oficina de Turisme de Subirats situada a l’Estació Vitivinícola de Lavern-Subirats.

Tram a Subirats del Camí del Riu

Aquesta passejada permet gaudir d’una vista fantàstica, un mosaic paisatgístic format per nuclis de població, vinyes i altres camps de conreu, boscos i també la zona de ribera i del riu. El fet d’incloure l’àmbit fluvial com a element característic i significatiu d’aquest itinerari és el que distingeix aquesta ruta de les altres ja existents al municipi.

El recorregut comprèn dues parts, unides per un tram d’enllaç que transcorre per Sant Sadurní. El tram sud correspon a un dels extrems del camí del riu i passa per camins rurals ja consolidats i força senzills. El tram nord, en canvi, presenta una dificultat una mica més elevada. Ambdós, però, són de gran interès paisatgístic i natural.

Enobicing Penedès
El Camí del Riu en bicicleta.

A tocar de la riera de Lavernó, a l’Estació de Tren de Lavern-Subirats, hi ha l’espai Enobicing Penedès. S’hi pot llogar una bicicleta elèctrica o convencional per fer la ruta del Camí del Riu.

Subirats
10°
Mostly Cloudy