6a Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal 2012

28 juny 6a Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal 2012

Presentació 6a Temporada Gastronòmica del Préssec d'Ordal (21)

El passat dimarts 26 de juny es va presentar la 6a Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal a l’Heretat de Can Llopart de Subirats, que enguany celebra el 125è aniversari com elaboradors de cava. L’Associació de Productors del Préssec d’Ordal, les Caves Llopart i 25 restaurants de l’Alt Penedès han unit sinèrgies per tal de fer arribar de la manera més creativa i atrevida aquests productes locals que són referents de qualitat del Penedès. Llopart agafa el relleu en l’organització de la iniciativa d’Albet i Noya, protagonista de les cinc edicions anteriors.

L’acte va ser acompanyat de la família Llopart i presidit per Santiago Soler, President del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, Maria Teresa Catasús, Presidenta del Patronat de Turisme de Subirats, Josep Esteve de l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal, en Max Sunyer, en Miquel Àngel Pascual de La Trinca, que va obsequiat els assistents amb un deliciós poema sobre el Préssec d’Ordal i Subirats, així com en Pere Tàpies com a mestre de cerimònies que va parlar de la importància de fusionar la gastronomia amb el territori i els seus productes més representatius. Membres de la Junta Directiva del Patronat de Turisme de Subirats i regidors de l’Ajuntament de Subirats també van recolzar amb la seva presència la celebració. Els xefs d’aquests vint-i-cinc restaurants han presentat els seus plats elaborats amb préssec i el sommelier de les caves Llopart van presentar el vi blanc Llopart Vitis 2011 i el cava de postres Llopart Nèctar Terrenal 2009, triats per maridar amb els plats que es poden gaudir durant aquest estiu als millors restaurants del Penedès tot participant a la Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal. A més a més els clients dels restaurants que hagin degustat el plat estrella amb Préssec d’Ordal podran participar en el sorteig de diversos premis en visites culturals i turístiques a Subirats i el Penedès, així com lots de productes de Llopart i Préssec d’Ordal. A continuació teniu fotografies de la presentació i la relació de restaurants partipants. També teniu un excel.lent recull fotogràfic dels plats presentats gràcies al web País de Vins.

6a Temporada Gastronòmica del Préssec d'Ordal 2012

    RESTAURANTS PARTICIPANTS:

    Els Casots (Subirats):

    Mirador de les Caves (Tel. 938993178)

    Cantallops (Subirats):

    Cantallops (Tel. 938970185)

    Ordal (Subirats):

    Cal Pelegrí (Tel. 938179022)

    Lavern (Subirats):

    Sol i Vi (Tel. 938993204)

    Sant Pau d’Ordal (Subirats):

    Cal Pere del Maset (Tel. 938993028)

    Cal Saldoni (Tel. 938993147)

    Cal Xim (Tel. 938993092)

    Banyeres del Penedès:

    El Bosc (Tel. 977671871)

    Gelida:

    Can Panyella (Tel. 937792305)

    Can Terra (Tel. 937790981)

    San Marti Sarroca:

    Cal Diari (Tel. 93 8991358)

    Ca la Katy (Tel. 938991326)

    Cal Recolons (Tel. 938991020)

    Sant Pere Molanta:

    La Posada (Tel. 938921399)

    Sant Sadurní d’Anoia:

    Cal Blay Vinticinc (Tel. 938910032)

    Cava den Sergi (Tel. 938911616)

    Fonda Neus (Tel. 938910365)

    La Perla (Tel. 938910702)

    Picarolo (Tel. 938910527)

    Ticus (Tel. 938184160)

    Zua (Tel. 938183373)

    Torrelavit:

    El celler d’en Lluis (Tel. 938997770)

    Vilafranca del Penedès:

    Cal Ton (Tel. 938903741)

    MerCat (Tel. 938905609)

    El Gat Blau (Tel. 610243747)

Cal recordar que el Mercat del Préssec d’Ordal se celebra tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats), des de les 9 a les 14 hores. Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa del maridatge de cava i Préssec d’Ordal “Música a Vinyes”, amb la qual són obsequiats tots els compradors del mercat.


Mostra un mapa més gran

L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives.