Caminada popular Aplec del Pa i l’Empenta

21/04/22

El diumenge 01 de maig l’Oficina de Turisme us proposa un itinerari guiat per viure Subirats, es tracta d’una caminada popular amb guia local fins al Castell de Subirats per gaudir de l’Aplec del Pa i l’Empenta.

La caminada ofereix un recorregut guiat per un tram de la ruta del mirador de Subirats. El recorregut té una distància de vuit quilòmetres i és d’agradable realització i poca complexitat, està pensada per gaudir en família i amics. Durant la caminada descobrirem marges i barraques de pedra seca, masies, forns de calç, miradors, així com la torrota de Can Llopart i els jaciments paleontològic i iber de Subirats, tot gaudint de la vegetació primaveral, les vinyes, el bosc i els arbres fruiters.

El punt de sortida i inici de l’activitat és l’estació de tren de Lavern, on hi haurà un refrigeri abans de l’inici de la caminada, per a qui porti l’esmorzar. Obertura de l’oficina de turisme a les 8.30 hores. L’anada es farà amb guia local i la tornada per lliure.

Informació addicional caminada

  • Data sortida: Diumenge 01 de maig
  • Hora: Inici de l’activitat a les 9.30 hores. (temps de durada 2 hores i mitja)
  • Lloc de trobada: Estació de tren Lavern-Subirats
  • Preu de l’activitat: Gratuïta
  • Recorregut: 8 quilòmetres aproximadament (només anada) dificultat mitjana-baixa (recomanem portar calçat adient, aigua i gorra).

Informació actes 49è Aplec del Pa i l’Empenta

El dia 01 de maig se celebra al Castell de Subirats el tradicional Aplec del Pa i l’Empenta, en un acte que reuneix els veïns i veïnes del municipi i d’altres pobles del voltant a la missa en honor a la Mare de Déu de la Font Santa a les 12 del migdia, amb la benedicció del terme municipal, la repartició dels panets beneïts que es reparteixen entre els assistents i la missa cantada per la Coral Jove d’Ordal.

En acabar la celebració eucarística, hi haurà l’aplec de sardanes amb la Cobla Baix Llobregat i el dinar de germanor. A la tarda coca i xocolata per a tothom.

Informació addicional dinar

Els tiquets del dinar es podran adquirir al bar durant tot el matí del dia 1 de maig prèvia reserva telefònica abans del dia 28 d’abril. Més informació als telèfons 654 783 832 i 659 444 242. El preu del dinar és 17€. Inclou: amanida verda amb tonyina, fideuà amb ali i oli i pastís red velvet cake.

Més informació

Per a més informació podeu contactar amb l’Oficina de Turisme de Subirats al correu electrònic info@turismesubirats.cat o trucant al telèfon 93 899 34 99. Activitat gratuïta. No cal reservar.

Subirats
10°
Mostly Cloudy