L’aclarida i la collita, passejades per lliure per la Terra del Préssec d’Ordal

8/04/22

Continua el cicle de passejades per lliure per conèixer el conreu del préssec a Subirats, les pràctiques agrícoles associades, les peculiaritats d’aquesta fruita i els motius que la fan tant especial.

A la primavera passejar per les Rutes del préssec d’Ordal i visitar els camps de presseguers de Subirats al teu ritme és una bona opció per descobrir el municipi. Els 5 itineraris creats durant la floració per gaudir de les passejades per la Terra del Préssec d’Ordal, també es porten a descobrir els camps de presseguers durant l’aclarida i la collita.

Aclarida: Cap a final d’abril, una vegada ha minvat el risc de glaçades i el fruit és encara molt petit, es fa l’aclarida del presseguer: es treu una part considerable dels fruits per garantir la bona qualitat i una mida adequada dels préssecs que, finalment, maduraran. La passejada per conèixer aquesta tasca del camp i contemplar els presseguers a la primavera és d’agradable realització i poca complexitat.

Descarrega’t el material amb les explicacions dels treballs del camp per l’aclarida: (Properament guia en format pdf.)

Collita: A finals de maig i amb l’entrada de l’estiu es fa la collita del fruit:  Quan el préssec està en el seu punt òptim de maduració cal collir-lo, i els productors el venen al mercat del Préssec d’Ordal al poble de Sant Pau d’Ordal. Les passejades per conèixer aquesta tasca del camp i contemplar els presseguers madurs és d’agradable realització i poca complexitat. Durant la passejada es poden veure els camps de presseguers ja carregats de fruits, les varietats més primerenques, sobretot són els préssecs vermells, els més matiners.

Descarrega’t el material amb les explicacions dels treballs del camp per la collita: (Properament guia en format pdf.)

Amb la collita arriba el final del cicle de les passejades per la terra del Préssec d’Ordal. El conreu dels presseguers…de la floració, a l’aclarida fins a la collita del fruit passa per diferents treballs que es realitzen al camp durant tot l’any. Al juny, juliol i agost els pagesos venen directament els préssecs d’Ordal al Mercat del Préssec d’Ordal, els visitants poden comprar préssec recent collits de l’arbre els caps de setmana d’estiu a Sant Pau d’Ordal i entre setmana a les finques dels mateixos productors de l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal

 

Subirats
21°
Clear