Rutes de les barraques de pedra seca de Subirats

17/08/21

Presentem les rutes a peu per visitar les barraques de vinyes i altres construccions de pedra seca a Subirats. (Aquestes rutes estan publicades a Wikiloc)

Aquí es troba l’enllaç a la pàgina web oberta inicialment el 2007, per l’Araceli Soler i el Jaume Rovira, d’Ordal, actualment integrants de la Secció de Pedra Seca del Centre d’Estudis de Subirats, amb l’objectiu de donar divulgació a les construccions de pedra seca, i especialment les barraques de vinya del municipi de Subirats, a l’Alt Penedès. És una obra mai publicada en paper, pensada ja des del principi per estar allotjada en una pàgina web a lliure disponibilitat de qualsevol persona interessada en el món de la pedra en sec. Els elements essencials de la pàgina és la publicació de les dades de l’Inventari de barraques de Subirats. Els diferents apartats d’aquest inventari contenen:

  • Un mapa del municipi de Subirats, dividit en 7 sectors
  • 7 mapes de detall dels sectors, amb la posició sobre el terreny de cada barraca
  • Les claus per interpretar les dades contingudes en les fitxes
  • Les fitxes individuals, amb coordenades geogràfiques, fotografia, mides i detalls constructius de cada una de les 159 unitats en relatiu bon estat del municipi

Subirats
14°
Mostly Cloudy