Vine a conèixer el Jardí Varietal d’Oliveres

15/05/21

L’artesà agroalimentari del nucli de Cantallops, Ricard, productor de l’oli Ferré Amell organitza visites guiades pel Jardí Varietal d’Oliveres tots els diumenges d’estiu sempre que faci bon temps. La visita es divideix en dues parts, una primera part amb les explicacions per part del productor i una segona amb la visita per lliure a les oliveres, rellotge i entorn.

Informació addicional

Horari: de 10 a 13.30 hores.
Durada de la visita: entre 1/2 i 1 hora.
Idioma de la visita: Català.
Preu de la visita: 3 euros.
També venda d’oli, però a causa de la pandèmia no hi haurà cap tast.

No cal fer reserva prèvia – info@ferreamell.com

L’olivera, arbre típicament mediterrani, és un arbre generós. Ens regala la seva bellesa majestuosa perquè el contemplem. Ens proveeix d’oxigen per respirar. Bones olives per les nostres amanides i vermuts. Bon oli per amanir i cuinar, també com a combustible per il·luminar-nos en les llànties, per fer ungüents i pomades, lubricants, … La fusta d’olivera és apreciada pels ebenistes, també per escalfar-nos a la llar de foc o a l’inrevés; per refrescar-nos i reposar a  l’ombra de les seves brancades.

A Catalunya es cultiven més d’un centenar de varietats d’oliveres. Al nostre “jardí” en tenim unes quantes salvaguardades com a patrimoni vegetal que cal conservar. Així com altres varietats interessants i/o minoritàries d’aquí i d’altres indrets llunyans. Tenim un rellotge de sol fet amb diferents varietats d’olivera i un entorn penedesenc digne de veure.

T’esperem tots els diumenges d’aquest estiu de 10 a 13.30 hores. Vine tot passejant des del pàrquing del celler Albet i Noya, el Jardí Varietal d’Oliveres es troba a uns cinc-cents metres del pàrquing o passejant per la ruta 3 de la Pedra i la Memòria de les rutes de Subirats.

Més informació al compte de Twitter on trobareu notícies d’actualitat sobre el Jardí Varietal:
https://twitter.com/jvarietal

Subirats
14°
Mostly Cloudy