Viu la verema a Subirats, la Capital de la Vinya!

20/08/20

Arriba la collita del raïm, una de les èpoques de l’any més interessants per fer enoturisme al Penedès. i a Subirats, el municipi de la comarca amb més superfície dedicada al conreu de la vinya, hem recollit les activitats enoturístiques que podràs gaudir durant els propers mesos!

Cicloturisme i vinya: des de l’estació de tren de Lavern, l’empresa Bikemotions organitza sortides en bicicleta convencional o elèctrica per gaudir d’un matí envoltat de vinyes, visitant cellers que trobarem al llarg del camí on descobrirem els diferents passos en el procés de l’elaboració del vi i el cava i degustant d’una manera dinàmica el producte final. [+]

Les Rutes de Subirats, 34 km dividits en 3 rutes circulars senyalitzades amb plafons informatius sobre les varietats del raïm, les feines del camp, són disponibles tot l’any, però ara més que mai són un recorregut immillorable per participar de l’activitat frenètica a les vinyes. El passeig entre vinyes es pot fer a peu i en bicicleta, i també a cavall! una activitat en família molt recomanable. El centre d’equitació Excelsior està ubicat a Lavern, a prop de l’estació de tren. [+]

A més, hi ha l’oportunitat de fer la verema a l’antiga, collint i trepitjant el raïm amb els peus! Les monitores Vinimundus s’encarreguen de tot. Començareu amb un esmorzar de pagès i acabareu fent tertúlia amb una copeta de cava a peu de vinya. Fes la teva reserva al telèfon 696 930 346.

Enguany, per donar la benvinguda a la verema s’ha organitzat al Penedès un esdeveniment ben especial: la Festa de la Verema. Es tracta d’una jornada festiva el dissabte 05 d e setembre, on els cellers de la Ruta del Vi et brinden l’oportunitat de passar-hi el matí i fer-hi un pícnic a l’aire lliure amb una copa de benvinguda. [+]

L’activitat relacionada amb la verema té lloc en els  cellers i caves. A Subirats hi trobaràs un total de 27 cellers que durant aquests dos mesos obren casa seva per donar-vos a tastar el primer most i gaudir en primera persona el procés d’elaboració, una introducció a la vida de pagès que cap visitant pot deixar de viure si està al Penedès!

A continuació podeu consultar les diverses propostes que han creat els nostres elaboradors de vi i cava per a tu. Una oferta enoturística excellent per conèixer millor el turisme del vi i tastar els seus productes:

Activitats de verema – Subirats  (En aquest apartat anirem publicant  les propostes 2020)

  • Camina i picnic verema / Viu la verema de 1887 a Llopart  [+]
  • Guilera 1927 Verema 25   [+]
  • Picnic entre vinyes, una opció segura per respirar aire fresc / Verema a Carol Vallès [+]
  • Dues activitats per viure la verema: Vine a fer un picnic al celler! / Ha arribat la verema! Solidaris amb la Marató de TV3 a Sumarroca [+]

Totes aquestes propostes es poden maridar amb un menú gastronòmic en qualsevol dels restaurants del municipi. També es pot fer nit a qualsevol dels allotjaments rurals de Subirats i completar així un dia perfecte al Penedès! Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!

Subirats
12°
Cloudy