El Mercat del Préssec d’Ordal arrenca de nou

26/05/20

Els dies 30 i 31 de maig hi haurà les primeres parades de préssec al Mercat del Préssec d’Ordal a Sant Pau d’Ordal

Ja tenim aquí el Mercat del Préssec d’Ordal. Durant tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost, trobareu el mercat a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal, en horari de 9 a 14 hores. Ara més que mai consumeix producte de proximitat, de qualitat i directa del camp.

Us garantim totes les mesures necessàries d’higiene, seguretat, autoprotecció i distanciament social segons el protocol establert per les autoritats sanitàries competents. L’espai del mercat tindrà canvis respecte a les edicions anteriors, la zona de la Plaça Subirats estarà tancada al trànsit, i la zona de compra estarà delimitada amb un accés únic d’entrada i una sortida. Al punt d’accés hi haurà dispensador de gel hidroalcohòlic i guants per la desinfecció de mans, també cartells informatius amb les mesures de seguretat i d’higiene. L’accés a l’interior del mercat estarà controlat per personal de l’Ajuntament de Subirats. La Policia Local i membres de Protecció Civil vetllarà per la mobilitat per l’entorn del mercat, el trànsit i la zona d’aparcament delimitada. Els pagesos prenen totes les mesures necessàries i se’ls hi ha adreçat la informació amb instruccions concretes i les mesures específiques de seguretat i d’higiene que s’hauran de prendre.

Enguany no es farà el tradicional maridatge de préssec i cava, en canvi els cellers participants podran vendre el seu producte al públic final en dies concrets mitjançant un calendari. També hi haurà altres productes elaborats a Subirats com la mel o melmelades artesanes.

Com a novetat, s’ha dissenyat una experiència de compra per minimitzar la concentració de persones a l’interior del mercat fomentant la compra de manera àgil, el client podrà comprar les caixes de préssecs amb un sistema de recollida amb cotxe controlat. El carrer Ponent facilitarà la zona d’aparcament per la recollida del producte, sistema conegut com a stop and go. Passat el carrer Zamenhof fins a la plaça Subirats serà destinat a càrrega limitada i d’un sol sentit. Hi haurà vigilància i control d’accés. La baixada a la Plaça Subirats en cotxe només serà possible per anar al pàrquing del mercat, carregar la compra o per als productors i comerços locals.

La inauguració d’enguany serà el diumenge 07 de juny a les 11 hores en directe per streaming a través del canal de YouTube de Turisme Subirats, una inauguració virtual per celebrar la 15a edició del Mercat del Préssec on els protagonistes seran els mateixos productors locals i les parades de préssec d’Ordal.

El Mercat del Préssec d’Ordal l’organitza l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal i l’Ajuntament de Subirats amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona.

Us hi esperem! Viu Subirats!

Subirats
13°
Partly Cloudy