Èxit d’assistents a la presentació del dissetè XVII Festival Música a les vinyes a Llopart

4/07/19

El passat 28 de juny es va presentar a Llopart la programació del dissetè Festival Música a les vinyes, la presentació va començar a l’interior del celler amb una copa de benvinguda i la presència  de la regidora de turisme de l’Ajuntament de Subirats, Àngels Pinyol, l’Eduard Codina, director artístic del Festival, Assumpta Llopart del celler Llopart i Cathrine Bergsrud autora de l’exposició del festival. En el transcurs de l’acte de presentació es va parlar del festival als assistents i es va fer un recorregut a l’interior de les caves. Durant l’acte també es va presentar una part de l’obra de l’exposició de l’artista Cathrine Bergsrud i el seu mestre Odd Nerdrum. Tot seguit va tenir lloc a l’espai exterior del recinte del celler el concert d’Esteve Molero, que va fer un repàs autobiogràfic a través de l’harmonia i la improvisació  del jazz.  A partir de les seves experiències al llarg de la seva carrera professional hi posava la música que il·lustrava l’exposició de la seva trajectòria; sobretot amb adaptacions al jazz a partir de música popular, bolero i sardanes. El públic va gaudir de l’espectacle i en acabar el concert es va donar pas a un maridatge amb productes Llopart acompanyat de Préssec d’Ordal, coca de forner i altres plates al jardí.

Programació del Festival

 En aquesta edició, l’escenari de Torre-ramona acollirà dues propostes artístiques programades i organitzades pel Festival Música a les vinyes. El 20 de juliol, Gabriel Amargant el saxofonista més elegant i seductor del jazz català, acompanyat de la creativitat i el swing del piano de Roger Mas, més la precisió i harmonia del contrabaix de Manel Fortià i la solvència del versàtil bateria Ramon Prats presentaran Sota les estrelles del jazz. Un espectacle farcit de composicions pròpies i estàndards, perfumat amb ritmes contemporanis i amanit per la salsa que aconsegueixen lligar aquests músics extraordinaris, sense deixar de lluir en cada moment el so propi de cada intèrpret. Tota una delícia pels paladars més exigents. El 27 de juliol, el Festival ha programat l’espectacle Smile, amb Andrea Motis, una referència del jazz català i una de les artistes més internacionals de casa nostra, que actuarà a duo amb l’Ignasi Terraza, músic habitual dels diversos projectes de la trompetista i que tan bones nits ens ha fet passar al públic de Torre-ramona. Un concert íntim, una caixa plena de sorpreses, amb tots els ingredients per aconseguir un somriure.

L’Ajuntament de Subirats organitza el Festival Música a les vinyes amb el suport de la Diputació de Barcelona, la família Bori de Fortuny, la Confraria del Cava Sant Sadurní i Cathrine pintura. En aquesta edició la presentació concert ha sigut patrocinada pel celler Llopart.

 En acabar els concerts es podrà degustar el tradicional maridatge de Préssec d’Ordal amb productes dels cellers: Albet i Noya; Sumarroca; Can Bas Domini Vinícola, Covides; Cava Guilera; Ventura Soler; Eudald Massana Noya; Llopart; El Mas Ferrer;  Fèlix Massana Ràfols;  Cellers Carols Vallès, MasPujadó; Coma Romà; Finca Sabaté i Coca; Rosell Mir, Oliver Viticultors i Finca la Font de Juí.

 Les entrades es poden adquirir online a través del web: enoturismepenedes.cat i en els punts de venda del Penedès: Ajuntament de Gelida; Oficina de Turisme de Sant Sadurní; llibreria l’Odissea, Oficina de Turisme de Subirats i Mercat del Préssec d’Ordal (parada Vinyet, melmelades de raïm).

Subirats
25°
Sunny