Nova visita combinada: Torre-ramona i Sumarroca

9/04/17

Diumenge dia 9 d’abril s’ha realitzat la primera visita combinada de Torre-ramona, sorprenent i misteriosa i Bodegues Sumarroca. Aquesta ha estat una ocasió especial a tall d’inauguració, amb representants de l’ajuntament de Subirats, la Confraria del Cava de Sant Sadurní, Sumarroca, l’artista noruega Catherine Bergsrud més tots els turistes que s’han apuntat a la visita. A més, s’ha pogut gaudir de la presència de l’historiador Josep Bosch, especialista en història medieval.

L’itinerari guiat ha començat al poble medieval de Torre-ramona, on s’ha visitat, per aquest ordre, l’església de Sant Joan Sesrovires, el cementiri, l’estudi de l’artista Catherine Bergsrud, el Palau Gralla i la Confraria del Cava de Sant Sadurní. Durant la visita, la guia ha explicat les característiques arquitectòniques així com anècdotes relacionades amb la història, edificis i pobladors d’aquest nucli subiratenc tan desconegut com genuí.A més, els visitants han pogut conèixer de primera mà com treballa una pintora tan artesanal com la Catherine o tots els detalls d’una confraria tan important com la del Cava de Sant Sadurní. En acabat, i acompanyats d’una copa de cava gentilesa de la Confraria, la família Bori de Fortuny ha obert les portes del palau rural per tal que es pogués contemplar el pati interior.

La visita ha prosseguit a les Bodegues Sumarroca, molt lligades amb la història de Torre-ramona i Subirats. Allí s’ha descobert el procés d’elaboració del cava i el vi i totes les instal·lacions de la finca. Finalment, s’ha gaudit d’un aperitiu amb vermut i cava Sumarroca a la terrassa principal, amb vistes a les vinyes i a Montserrat.

Val a dir que aquesta visita que uneix història i enoturisme és un atractiu més que s’afegeix a la llista de punts d’interès i activitats per fer de Subirats i que, de ben segur, serà tot un èxit.

Per a més informació sobre aquesta i altres activitats al municipi us podeu subscriure al butlletí de Turisme de Subirats [Subscriu-me]

Des de la Regidoria de Turisme de Subirats es vol agrair a les entitats, empreses i persones col·laboradores que fan que la visita de Torre-ramona sigui una realitat: Família Bori de Fortuny, Confraria del Cava de Sant Sadurní, Catherine Bergsrud i Bodegues Sumarroca.

Veniu a gaudir de la cultura, la història, el cava i el vi a Subirats, Capital de la Vinya!

Subirats
18°
Sunny