3ª Trobada Pedra Seca Sense Fronteres Conflent (Catalunya Nord) – Subirats

29/04/15

Pastìs

Aquest primer cap de setmana de maig, 1, 2 i 3, una quinzena de famílies de diferents nuclis de Subirats (El Pago, Can Rossell, Ordal i Sant Pau) acullen a casa seva unes quaranta persones de la Catalunya Nord per viure un intercanvi cultural organitzat pel Centre d’Estudis de Subirats (CESUB), juntament amb les entitats nordcatalanes del Casal del Conflent i els Amics de Catllà.

 

El divendres, la delegació visitant viurà l’Aplec del Castell de Subirats, i ballarà sardanes amb la Cobla Baix Llobregat. Dinarà amb el veïnat dels Casots i farà una passejada sorpresa a la tarda.

Dissabte al matí, s’ha organitzat una passejada de pedra seca i botánica, que començarà a les 10 a la parada del bus d’Ordal, i és oberta a tothom. Al migdia assistiran a l’entrega de Premis Castell de Subirats, de l’Ajuntament, i veuran ballar les colles geganteres del municipi. A les 6 de la tarda, l’Ateneu Ordalenc acull la 1ª Fira de Pedra Seca de Subirats, amb presentació de comunicacions sobre el patrimoni de pedra seca, amb participació de 5 entitats amb les quals el Centre d’Estudis de Subirats hi té relació, de Cadaqués, Begues, Olesa, Vallirana i del Conflent. Es tractarà aquest patrimoni des de la vessant social, artística, literària, solidària i histórica, i amb elements musicals i festius per amenitzar l’acte. A 2/4 de 10 del vespre, tindrà lloc una petada conjunta de l’Escurcerot i els Diables d’Ordal, amb la recentment creada colla dels Nyerros del Conflent.

Pedra Seca

El diumenge, el programa inclou visites culturals al nucli del Pago, on es farà el dinar de cloenda de la delegació nordcatalana.

 

Aquest agermanament cultural entre entitats de les dues bandes dels Pirineus, va començar a Subirats el 2013, es va fer al Conflent l’any passat, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Subirats i de nombroses empreses, entitats i famílies acollidores, implicades en aquesta singular i enriquidora experiència humana.

 

Per qualsevol informació es pot contactar amb Rosa Vendrell al 650 473 639, de la Secció de Pedra Seca del CESUB

Podeu consultar el programa d’actes a continuació [+] 3a Trobada Pedra Seca sense Fronteres

Subirats
21°
Clear