Cicle d'activitats "Rius amb vida al Penedès"

27/03/15

Els Ajuntaments de Sant Sadurní d’Anoia, Vilafranca del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Subirats i Torrelavit, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Enoturisme Penedès, posen en marxa aquest mes de març el cicle ‘Rius amb Vida al Penedès’. Aquest cicle consisteix en un conjunt d’activitats que es van iniciar l’any passat amb l’objectiu de donar vida als rius penedesencs, recuperar-los com a espais de gaudi i propulsar-los com a actiu turístic.

camidelriu

En els darrers anys, des dels diversos ajuntaments, s’ha treballat intensament per netejar els rius i dignificar-ne els entorns, amb un important esforç en l’aposta pel medi ambient i per donar a conèixer el potencial turístic del Penedès, sempre apostant per un turisme sostenible en aquest projecte supramunicipal.

La primera de les activitats d’aquesta segona edició serà una sortida per presentar el Projecte de millora de punts de cria d’amfibis al Parc del Foix, una activitat familiar que es durà a terme el dissabte 28 de març, a partir de les 10 del matí, amb put de sortida al Centre d’Informació del Parc del Foix al Castell de Penyafort (Santa Margarida i els Monjos).

La segona activitat, també dirigida a un públic familiar i a la ciutadania en general, serà la passejada guiada ‘Un mosaic d’ecosistemes: vinyes i sembrats, el Bosc de Ribera i la Brolla Arbrada’, el diumenge 10 de maig a les 11 del matí. El punt de trobada serà l’aparcament del darrere del Complex Aquàtic, a Vilafranca del Penedès.

En aquesta segona edició del projecte, i per posar l’èmfasi en la bellesa dels paisatges penedesencs, s’ha organitzat el ‘Concurs de Fotografia immortalitza el camí del Riu’, un concurs de fotografia i dibuix del Mediona-Riudebitlles, Anoia i Lavernó, en què s’hi pot participar en 5 categories, de 6 a 16 anys. Es tracta d’una activitat dirigida a l’alumnat de primària i secundària i a un públic familiar.

I el diumenge 8 de novembre, a les 11 del matí al Casal de Cultura de Torrelavit es podrà dur a terme un Taller pràctic de fotografia de natura. El mateix diumenge es lliuraran els premis del concurs.

[+] informació sobre El Camí del Riu 

Contacte:

 molidelfoix@smmonjos.cat

 mediambient@vilafranca.org

A continuació teniu l’itinerari de El Camí del Riu sobre el GoogleMaps:

 

 

Rius Amb Vida Al Penedes 2015

 

 

Veniu a gaudir del riu a Subirats, Capital de la Vinya!

 

Subirats
16°
Partly Cloudy