Comença el Mercat del Préssec d'Ordal 2013 amb noves activitats

7/06/13

Inauguració del Mercat del Préssec d'Ordal 2012 (28)

El dissabte 15 de juny, a les 12 hores, se celebrarà la inauguració del Mercat del Préssec d’Ordal a càrrec del Il·lm. Sr. Ferran Civil, Vicepresident primer de la Diputació de Barcelona. També amb motiu de l’esdeveniment “El Penedès a Barcelona”, que se celebrarà del 14 al 16 de juny al Passeig Joan de Borbó del barri de la Barceloneta al Port Vell de Barcelona, hi haurà una parada representativa del Mercat del Préssec d’Ordal per promocionar la Capital de la Vinya i el Penedès a la Capital de Catalunya. Una de les novetats de l’edició del Mercat del Préssec d’Ordal d’enguany serà la possibilitat de fer activitats complementàries com la ruta paisatgística “Passejada per la Terra del Préssec d’Ordal” tots els diumenges amb un mínim de 10 persones, per un preu de 4 Euros per persona, amb un 50% de descompte pels compradors del Mercat del Préssec d’Ordal i gratuïta per als menors de 12 anys. La sortida serà a les 10 hores des del Punt d’Informació Turística de la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) i tornada al mateix punt d’origen a les 12 hores. Durant la inauguració s’obsequiarà a tots els compradors i fins esgotar existències amb una pràctica bossa reutilitzable per anar a mercat. També des del dia de la inauguració i durant tota la durada de la temporada del Mercat del Préssec d’Ordal, els caps de setmana de juny, juliol i agost, tots els compradors podran gaudir d’una degustació gratuïta del combinat de caves de Subirats i Préssec d’Ordal “Música a les Vinyes”, coneguda així per haver nascut al Festival de Música a les Vinyes.

Inauguració del Mercat del Préssec d'Ordal 2012 (1)

Tot i així, ja aquest cap de setmana es podran trobar parades de Préssec d’Ordal i també altres productes de la terra com cireres. En tractar-se d’un producte de temporada que depèn de la climatologia, les pluges del darrer mes fa que progressivament anirà augmentant el número de pagesos que aniran a vendre directament el seu producte sense intermediaris en aquest mercat de proximitat. El Mercat del Préssec d’Ordal és organitzat des de l’any 2006 pel Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona, tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) de 9 a 14 hores.

Inauguració del Mercat del Préssec d'Ordal 2012 (41)

Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa del combinat de caves de Subirats i Préssec d’Ordal “Música a les Vinyes” per a tots els compradors, a partir de la inauguració i coneguda així per haver nascut al Festival de Música a les Vinyes. L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic del municipi de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives. Aquesta informació va ser recollida en el Llibre Promocional del Mercat del Préssec d’Ordal, disponible a l’Oficina de Turisme de Subirats i també en format electrònic.

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!

Subirats
21°
Clear