Dia Europeu de l'Enoturisme al Penedès 2012

5/11/12

1a edició Torre-ramona: Sorprenent i misteriosa (7)

Amb motiu de la celebració d’una nova edició del Dia Europeu de l’Enoturisme, els dies 8, 9, 10 i 11 de novembre, es durà a terme al llarg del Penedès, un complet calendari d’activitats al voltant del vi, el cava i la vinya en diferents àmbits i organitzat per diferents entitats, entre elles el Patronat de Turisme de Subirats. El municipi de Subirats destaca amb visites especials al Castell de Subirats, Museu d’Esperanto de Subirats i la ruta “Torre-ramona: Sorprenent i misteriosa” així com les activitats que organitzen establiments com les caves Eudald Massana Noya i Albet i Noya, i els restaurants Sol i Vi i Cal Saldoni. Novament es posen en comú i sota un mateix programa, activitats organitzades per oferir al visitant les millors opcions per gaudir del turisme i la cultura vitivinícola. Coordinats pel Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès a través d’enoturismePENEDÈS, en el programa s’inclouen tot tipus de visites a cellers i caves del Penedès, activitats culturals dels patronats de turisme de Sant Sadurní d’Anoia, Subirats i Vilafranca del Penedès, i la segona edició del MOST Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, entre d’altres. Així doncs una transversabilitat que dóna com a fruit un extens i atractiu programa perquè el Penedès capitalitzi el Dia Europeu de l’Enoturisme a Catalunya.

A la presentació del Dia Europeu de l'Enoturisme al Penedès @enopenedes @vilafrancatur @tsubirats @mostfestival

En aquest programa es poden destacar quatre grans blocs:

• Visites guiades i activitats especials a cellers i caves. Durant el cap de setmana, disset cellers del Penedès obriran les seves bodegues per mostrar la seva riquesa i tastar els seus vins i caves, i realitzar activitats especials com són maridatges, tastos, cursos, cates verticals, esmorzars i atractives activitats als cellers i a la vinya, per tal de que els visitants puguin gaudir d’experiències molt especials al Penedès. Restaurants i allotjaments també han preparat un seguit d’activitats i menús per celebrar la festa de l’enoturisme.

• Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, segona edició del festival de cinema que cada any vol recollir la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi. Se celebrarà del 8 a l’11 de novembre al recent inaugurat Vinseum (Museu de les Cultures del vi de Catalunya) de Vilafranca, a diferents cinemes de la capital penedesenca, i en altres espais de la comarca. Es projectaran un total de 48 films (llargmetratges i curtmetratges), dividits en diferents seccions: Collita 2012, Gran Reserva, la Mostra de Curtmetratges i el Mini Most, una de les novetats d’aquest any del festival, sessions de curtmetratges dirigides al públic infantil i familiar.

• Visites Culturals al llarg de tot el cap de setmana i gestionades per els diferents patronats de turisme, on els visitants podran gaudir de visites i passejades comentades a la recerca de la història i la cultura del vi i el cava, així com el patrimoni arqueològic del Penedès.

• Altres esdeveniments especials al llarg del Penedès, que durant el cap de setmana també presentaran propostes vinícoles i culturals com la mostra experimental Vinfonies, a la Capella de Sant Pelegrí del Vinseum, que proposa traslladar l’art sonor al terreny de la cultura del vi, un Esmorzar popular amb els vins de la collita 2012, organitzat per l’Acadèmia Tastavins, la FuniFira a Gelida, la Fira d’Artesans a Vilafranca, o la Festa del Most de La Ràpita.

El Dia Europeu de l’Enoturisme és una iniciativa promoguda per Recevin, la Xarxa Europea de Ciutats del Vi, i vol promoure i difondre internacionalment el turisme del vi com una activitat de futur i de valor per el territori. Les entitats participants són: enoturismePenedès, AVC-Associació Vinícola Catalana, Consell Regulador del Cava, Institut del Cava, Patronat de Comerç i Turisme de Vilafranca del Penedès, Patronat de Turisme de Sant Sadurní d’Anoia, Patronat de Turisme de Subirats, DO Penedès, Pimecava, Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, Acadèmia Tastavins Penedès, Vinseum i Cine Club Vilafranca.

A continuació teniu el programa del Dia Europeu de l’Enoturisme al Penedès 2012. Que vagi de gust!

Subirats
17°
Partly Cloudy