Blogtrip @gastroblocaires Verema a #Subirats #CapitaldelaVinya

5/10/12

Blogtrip @gastroblocaires Verema a #Subirats #CapitaldelaVinya (50)

El passat 23 de setembre Subirats ha estat escenari d’un “Blog Trip” o viatge de familiarització adreçat a blocaires especialitzats en turisme, gastronomia i oci. Una quinzena de bloggers del col.lectiu Gastroblocaires van participar d’aquesta iniciativa organitzada pel Patronat de Turisme de Subirats amb l’objectiu de potenciar el cicloturisme combinat amb el turisme del vi i del cava durant la campanya “Viu la Verema a Subirats, Capital de la Vinya!”. Així, després de la rebuda a l’Estació Vitivinícola de Lavern per la Presidenta del Patronat de Turisme de Subirats Maria Teresa Catasús, la qual va acompanyar el grup durant tota la jornada, es va iniciar un circuit guiat per les Rutes Vitivinícoles de Subirats en bicicleta proporcionat per les empreses Vicicling i Bicing Penedès que els va portar a realitzar la verema a l’antiga, a càrrec de Vinimundus, a l’Aula de Natura de Subirats situada a Can Rossell. A continuació van arribar a Sant Pau d’Ordal per fer una visita al celler Albet i Noya, dinar a Cal Xim i visitar el Museu d’Esperanto de Subirats. L’itinerari va finalitzar retornant a l’Estació Vitivinícola de Lavern per tal de poder tornar fàcilment als punts d’origen mitjançant el tren de rodalies, manifestant per part dels blocaires la seva admiració pel paisatge vitivinícola i els recursos turístics de Subirats.

Blogtrip @gastroblocaires Verema a #Subirats #CapitaldelaVinya (26)

L’acció va donar a conèixer els recursos d’enoturisme més representatius per tal de beneficiar totes les empreses de la zona atès que el recorregut va ser difós al moment a internet per les xarxes socials mitjançant eines de comunicació del web 2.0 com Twitter, Facebook, Instagram o Flickr. També amb les entrades o apunts als respectius blocs dels participants al Blogtrip que posteriorment es van publicant a la xarxa en diferents idiomes, inclòs el rus, que en el seu conjunt superen els 50.000 visitants mensuals i que s’han anat referenciant al facebook i twitter de Turisme de Subirats amb els hashtags o etiquetes #Subirats #CapitaldelaVinya. A continuació en teniu fotografies d’aquesta promoció.

Subirats és conegut com la Capital de la Vinya per ser el municipi, amb una extensió total de 56 km quadrats, amb la superfície més gran de Catalunya dedicada a aquest conreu fent un dels recursos turístics més importants les Rutes Vitivinícoles de Subirats: 34 km distribuïts en 9 itineraris paisatgístics de vinya, presseguers, bosc, masies, caves i cellers. Aquestes rutes, perfectament senyalitzades amb plafons informatius sobre les varietats del raïm, les feines del camp o la climatologia, són disponibles tot l’any però ara, en època de verema, més que mai són un recorregut immillorable per participar de l’activitat frenètica a les vinyes.

Blogtrip @gastroblocaires Verema a #Subirats #CapitaldelaVinya (41)

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!

Subirats
25°
Sunny