Celebrada la primera edició de la Festa del Medi Ambient de Subirats

6/06/12

Festa del Medi Ambient de Subirats 2012 (3)

El passat 3 de juny es va realitzar la primera edició de la Festa del Medi Ambient, com a celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 juny). Durant aquell matí els visitants van poder gaudir d’una festa lúdico-divulgativa, centrada en la importància del Medi Ambient. La inauguració va anar a càrrec del Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya Felip Puig, l’Alcalde de Subirats Pere Pons i el Regidor de Medi Ambient de Subirats Llorenç Ros, acompanyats de regidors de l’Ajuntament de Subirats. Amb la voluntat de poder anar diversificant les diferents festes i actes en els diversos nuclis del municipi, aquesta festa s’ha dut a terme a Lavern, concretament al carrer de les Escoles / Avda. Països Catalans. Tot i ser el primer any que s’organitza, hi ha la voluntat de repetir-la anualment, i així poder anar incorporant cada vegada més elements per millorar-la i diversificar-la. L’objectiu principal de la festa era el de conscienciar sobre la importància i les diferents vessants del Medi Ambient mitjançant una festa lúdica i per a tots els públics (implicant també als infants de les escoles), a més de donar a conèixer actuacions específiques que s’estan duent a terme a Subirats.

A més, es va fer una menció especial al 25è aniversari de l’ADF Subirats, reconeixent la tasca que els voluntaris d’aquesta entitat realitzen i la gran importància per al poble de Subirats de disposar d’aquesta associació. Concretament, durant tot el matí es van dur a terme diversos jocs i tallers infantils (com per exemple un taller de joguines amb materials reciclables i un taller de xapes), un mercat d’intercanvi (també n’era la primera edició enguany), un taller de cuina solar,… a més de comptar amb vàries exposicions (ORGANICA de l’Agència de Residus, Compromís Mediona-Bitlles-Anoia-Lavernó), una mostra de treballs realitzats pels alumnes de les escoles de la ZER Subirats de temàtica ambiental, diverses taules informatives sobre temes de Medi Ambient (Grup de Medi Ambient de Subirats, ADF, Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat, Ajuntament de Subirats),…etc. Com a final de festa es va servir un aperitiu, cava ecològic i refrescs a tots els assistents. A continuació teniu fotografies de la jornada.

Subirats
13°
Partly Cloudy