El Conseller d'Agricultura Josep Maria Pelegrí inaugurarà el Mercat del Préssec d'Ordal 2012

30/05/12

Inauguració del Mercat del Préssec d'Ordal 2011 (18)

El dissabte 16 de juny, a les 11 hores, se celebrarà la inauguració del Mercat del Préssec d’Ordal a càrrec del Hble. Sr. Josep Maria Pelegrí, Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Tot i així, ja aquest cap de setmana es podran trobar parades de Préssec d’Ordal i també altres productes de la terra com cireres. En tractar-se d’un producte de temporada que depèn de la climatologia, les pluges del darrer mes fa que progressivament anirà augmentant el número de pagesos que aniran a vendre directament el seu producte sense intermediaris en aquest mercat de proximitat. El Mercat del Préssec d’Ordal és organitzat pel Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona, tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) de 9 a 14 hores.

Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa del combinat de caves de Subirats i Préssec d’Ordal “Música a les Vinyes” per a tots els compradors, a partir de la inauguració i coneguda així per haver nascut al Festival de Música a les Vinyes. L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic del municipi de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives. Recentment es va presentar el Llibre Promocional del Mercat del Préssec d’Ordal, el qual és disponible a l’Oficina de Turisme de Subirats i en format electrònic aquí. A continuació us deixem amb una mostra de la notícia a premsa escrita, ràdio i televisió d’aquest passat acte, on trobareu encara més raons per visitar Subirats i el Mercat del Préssec d’Ordal.

Subirats
19°
Clear