Més de 300 persones participen a la 54a Marxa d'Orientació per Descripció a Subirats

12/03/12

54a Marxa d'Orientació per Descripció a Subirats (22)

El passat diumenge 11 de març es va celebrar a Subirats la 54a Marxa d’Orientació per Descripció I Trofeu Joan Virella, amb sortida i arribada al nucli de Torre-ramona, i amb una gran participació que va superar les 300 persones. L’Agrupació Excursionista Talaia de Vilanova i la Geltrú va organitzar la prova amb el suport del Patronat de Turisme de Subirats i les Regidories de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Subirats. Aquest esdeveniment va ser la primera prova del calendari anual de marxes tècniques i de regularitat que integren la Copa Catalana d’Entitats Excursionistes de Catalunya i va ser enregistrat en vídeo per tal de realitzar un audiovisual promocional d’aquesta modalitat senderista, que serà estrenat a TV3 tenint com a escenari el municipi de Subirats. El recorregut, d’aproximadament 13 Kilometres, va ser secret fins a l’inici de la marxa però un cop efectuada la sortida esglaonada dels equips, formats per dues o tres persones, la descripció descobria un itinerari que combinava el paisatge de vinya característic de la Capital de la Vinya, els boscos de les muntanyes d’Ordal, masies centenàries, les Rutes Vitivinícoles de Subirats, l’Avenc d’Ordal i les vistes panoràmiques de Montserrat, amb el ric patrimoni històric i arquitèctonic del Castell de Subirats, el Palau Gralla de Torre-ramona, l’Església de Sant Joan Sesrovires i la Confraria del Cava. L’equip guanyador de la prova és qui més s’ajusta a la velocitat oficial establerta per l’organització, calculada a partir d’un pas regular adaptat al terreny, el qual després dels càlculs pertinents serà comunicat properament per l’organització. Tot i ser una prova competitiva, l’objectiu principal va ser passar un matí de diumenge gaudint de la muntanya i la natura, per tant a banda dels marxadors federats la participació era oberta a qualsevol persona sense experiència prèvia, fet que es va deixar notar en el bon ambient entre els senderistes durant tot el desenvolupament de la marxa, acompanyada d’un dia esplèndid, i les moltes fotografies que van efectuar. A continuació teniu fotos del recorregut de l’esdeveniment i la ruta en GPS que podeu descarregar del servei wikiloc i fer lliurement.

Subirats
17°
Partly Cloudy