Nou Llibre Promocional del Mercat del Préssec d'Ordal

6/03/12

Presentació del nou Llibre Promocional del Mercat del Préssec d'Ordal

Avui, 6 de març, a l’Ajuntament de Subirats s’ha presentat el nou Llibre Promocional del Mercat del Préssec d’Ordal a càrrec de la Presidenta del Patronat de Turisme de Subirats Maria Teresa Catasús, el Vicepresident del Patronat de Turisme de Subirats Pere Guilera, el President de l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal Josep Maria Olivella i els autors del llibre promocional, Ramon Nadal per Edicions Andana i la dissenyadora Imma Olivella. Aquest llibre promocional està destinat a difondre el Mercat del Préssec d’Ordal a fires i mostres sectorials així com al mateix mercat que se celebra tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats). A banda de la informació turística pròpia de l’esdeveniment destaquen els apartats sobre els orígens del conreu del Préssec d’Ordal, els pagesos productors, el cicle vegetatiu, la relació amb el Festival de Música a les Vinyes amb el maridatge amb cava de Subirats, la Temporada Gastronòmica que arriba a tot el Penedès i fins i tot un receptari per elaborar a casa els millors plats amb Préssec d’Ordal. En ocasió de la presentació també hi ha hagut temps de parlar de la situació del Préssec d’Ordal, així com de l’agricultura al nostre àmbit, i la vinculació de la promoció turística amb la pagesia. Tots els assistents, entre ells productors de Préssec d’Ordal, empresaris turístics del Penedès i veïns de Subirats, han rebut un exemplar, el qual també estarà disponible a l’Oficina de Turisme de Subirats i en format electrònic aquí.

El Mercat del Préssec d’Ordal és organitzat pel Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona, tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats).

Inauguració del Mercat del Préssec d'Ordal 2011 (16)

Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa del combinat de caves de Subirats i Préssec d’Ordal “Música a les Vinyes” per a tots els compradors. L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic del municipi de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives. En aquest periode de recol.lecció també se celebra la Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal, on una vintena de restaurants del Penedès el.laboren plats amb la base d’aquesta fruita dolça de secà maridat amb el vi Dolç les Timbes, elaborat per el celler Albet i Noya especialment per l’ocasió.

Subirats
19°
Clear