54a Marxa d'Orientació per Descripció, I Trofeu Joan Virella, a Subirats

3/03/12

El Castell de Subirats des de les vinyes de Torre-ramona

El proper diumenge 11 de març se celebrarà a Subirats la 54a Marxa d’Orientació per Descripció I Trofeu Joan Virella, amb sortida i arribada al nucli de Torre-ramona. L’Agrupació Excursionista Talaia de Vilanova i la Geltrú organitza la prova amb el suport del Patronat de Turisme de Subirats i les Regidories de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Subirats. El recorregut és secret fins a l’inici de la marxa però de ben segur l’itinerari combinarà el paisatge de vinya característic de la Capital de la Vinya, els camps de presseguers, els boscos de les muntanyes d’Ordal, masies centenàries, les Rutes Vitivinícoles de Subirats i les vistes panoràmiques de Montserrat, amb el ric patrimoni històric i arquitèctonic del Castell de Subirats, el Palau Gralla de Torre-ramona, l’Església de Sant Joan Sesrovires o la Confraria del Cava.

Aquest esdeveniment, amb més de mig segle d’història, és la primera prova del calendari anual de marxes tècniques i de regularitat que integren la Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Les marxes tècniques i de regularitat són proves competitives, amb equips de dues o tres persones, els quals han de recórrer entre deu i quinze quilometres, on guanya qui més s’ajusta a la velocitat oficial establerta per l’organització, i que es calcula a partir d’un pas regular adaptat al terreny. Actualment s’utilitzen diferents sistemes d’orientació en proves d’aquesta modalitat. En el cas de l’orientació per descripció, s’utilitza la narració de l’itinerari com a orientació principal, amb la descripció detallada de la ruta a seguir i les singularitats que els participants poden trobar pel camí. Tot i ser proves competitives, l’objectiu principal és fer passar un matí de diumenge gaudint de la muntanya i la natura, per tant a banda dels participants federats l’inscripció és oberta a qualsevol persona sense experiència prèvia. A continuació és pot consultar el reglament de la marxa. Teniu més informació i podeu fer l’inscripció fins al 9 de març a la pàgina web de l’A.E. Talaia.

Subirats
17°
Partly Cloudy