Presentació del Centre d'Estudis de Subirats (CESUB)

3/04/11

El Patrimoni Arquitectònic de Subirats

El proper diumenge 10 d’abril a les 12h al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal (Subirats) es presenta el Centre d’Estudis de Subirats (CESUB), una nova entitat a Subirats que ajudarà a dinamitzar culturalment el municipi i el Penedès. La seva missió serà protegir i potenciar el valor del Patrimoni Històric, Cultural, Artístic i Natural dels nuclis i de tot el territori del municipi de Subirats. Aquesta entitat sense ànim de lucre té entre d’altres objectius impulsar la recerca, l’estudi, la protecció, la restauració o conservació del patrimoni subiratenc; registrar, inventariar i catalogar tot el que forma part d’aquest patrimoni (història, arquitectura, costums, folklore, flora, fauna, etc.); fomentar l’intercanvi cultural i el coneixement mutu entre els diversos pobles i nuclis de Subirats, mantenint el sentiment de pertinença al municipi i alhora preservant els trets diferencials de cada nucli. Una de les primeres activitats serà assumir l’organització de l’itinerari de recuperació de la memòria històrica “Última Defensa de Barcelona” ja que un dels principals impulsors de la nova entitat és Josep Mata, historiador local col.laborador del Patronat i responsable de la ruta. L’acte del diumenge serà l’assemblea constituent del CESUB, el qual ja es pot contactar a l’e-mail cesubirats@gmail.com per fer-se soci. A continuació us deixem amb un tríptic explicatiu amb els seus objectius. Des del Patronat de Turisme de Subirats li desitgem molts èxits al CESUB i esperem col.laborar estretament!

Presentació del Centre d’Estudis de Subirats (CESUB)

Subirats
16°
Partly Cloudy