Visita comentada Castell de Subirats i Torrota de guaita

Visita guiada al castell i torrota de guaita

13 juny Visita comentada Castell de Subirats i Torrota de guaita

Dins dels actes dels 1.100 Anys del Castell de Subirats, i en el marc del Mercat d’Escapades a Catalunya, el passat dissabte 3 de juny, vàrem realitzar la visita comentada Castell de Subirats i Torrota de guaita propietat de Freixenet, coneguda amb el topònim de Torrota de Can LLopart. La visita va començar al Castell de Subirats, i entre vinyes, resseguia la història del Castell de Subirats i a través d’una ruta fins a arribar a la torrota de guaita, la distància que separa el castell de la torrota és de 2 quilòmetres aproximadament.

La visita al castell la va realitzar el guia local Francesc Perea, que va acompanyar al grup i l’historiador Josep Bosch, doctorat en l’època medieval al Penedès, que va realitzar les explicacions. Algunes de les explicacions tenien l’atractiu de fer-se entre les vinyes. Finalment els visitants varen gaudir d’un maridatge especial amb embotit artesans de Ca’l Estevet d’Ordal i d’una copa de cava de la gamma cuvee D.S. de Freixenet. El retorn al Castell es va fer en autocar.

L’activitat, tot i la pluja, ha estat un èxit, perquè varen venir visitants de diversos municipis veïns, Gelida, Sant Sadurní d’Anoia, Vallirana i de Subirats, tots molts interessats en conèixer i descobrir el patrimoni i la història que tenim a Subirats. I, sobretot perquè han pogut degustar els productes del municipi.

Volem donar els agraïments a Freixenet per la seva implicació i facilitats per a dur a terme aquesta visita, així com a l’historiador Josep Bosch que ha fet el recull de la informació per realitzar la visita, al Iñaki Ozcaraiz arquitecte de la restauració de la torrota i a tots els assistents a la visita comentada.

 

Per acabar adjuntem l’enllaç amb les imatges de la visita comentada. [+]

Més informació a Subirats, Capital de la Vinya.