Mercat del Préssec d’Ordal

Inauguració del Mercat del Préssec d'Ordal 2011 (16)

El Mercat del Préssec d’Ordal és organitzat pel Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona, tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats).

Una de les novetats de l’edició del Mercat del Préssec d’Ordal d’enguany és la possibilitat de fer activitats complementàries com la visita l’obrador de les Filos que consisteix en visitar l’obrador de Les Filos i els camps de presseguers al poble de Lavern, cada dissabte i diumenge a les 11h per un preu de 5€ per persona, on elaboren melmelades artesanes a partir del Préssec d’Ordal, més informació al telèfon de reserves 649 99 35 94. La ruta paisatgística “Passejada per la Terra del Préssec d’Ordal” que es realitza els diumenges amb un mínim de 10 persones eés una altra bona opció, per un preu de 4€ per persona i gratuïta per als menors de 12 anys. La sortida serà a les 10 hores des del Punt d’Informació Turística de la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) i tornada al mateix punt d’origen a les 12 hores. Cal fer reserva prèvia, contacteu amb Vinimundus per a més informació al telèfon de reserves 618 367 259.

Inauguració del Mercat del Préssec d'Ordal 2012 (1)

Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa del combinat de caves de Subirats i Préssec d’Ordal “Música a les Vinyes” per a tots els compradors. L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic del municipi de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives. En aquest període de recol·lecció també se celebra la Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal, on una vintena de restaurants del Penedès el.laboren plats amb la base d’aquesta fruita dolça de secà.

Teniu més informació al Llibre Promocional del Mercat del Préssec d’Ordal el qual podeu llegir en format electrònic i descarregar aquí.

Teniu informació actualitzada al respecte a http://www.turismesubirats.cat/category/mercat-del-pressec-dordal

Som a