Llopart, primera empresa vitivinícola a ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi

creu

12 maig Llopart, primera empresa vitivinícola a ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi

Les Caves Llopart van rebre la Creu de Sant Jordi en un acte dimecres al vespre al Palau de la Generalitat de la mà del president Carles Puigdemont. Les caves Llopart representen la primera empresa vitivinícola a ser reconeguda amb aquest premi, en el que la família considera un reconeixement “extens a la bona tasca duta a terme pel sector del vi català”.

foto

Des de la Generalitat han volgut destacar el treball dut a terme per la família per a situar-se en un lloc privilegiat del sector i per la seva voluntat d’innovació constant, la qualitat i el rigor dels seus mètodes de viticultura i el respecte a la natura.

ampolles antigues llopart

Aquest any, Llopart celebra el 130è aniversari de l’elaboració de les primeres ampolles de cava. Va ser al 1887 al celler de la masia de Can Llopart de Subirats on el besavi de Pere Llopart va elaborar les primeres ampolles d’aquell vi escumós.

La família s’ha dedicat al cultiu de les seves vinyes de muntanya des d’aleshores, durant 25 generacions, i es troba actualment en la cinquena generació d’elaboradors de cava.

Tot això i més a Subirats, Capital de la Vinya.