Important èxit de públic amb l’espectacle ART Ramon Llull

Segon concert

01 ag. Important èxit de públic amb l’espectacle ART Ramon Llull

Dissabte passat a Torre-Ramona, Manel Camp Quartet va posar música a l’escriptor mallorquí del segle XIII. La lectura de les lletres de Ramon Llull va anar a càrrec del reconegut actor Joan Crosas. I finalment la vetllada quedava arrodonida pel maridatge de cava amb préssec d’Ordal.

Puntual i amb la plaça plena d’espectadors davant el Palau Gralla, van començar la regidora de cultura, Lluïsa Sueiro i el director artístic del certamen, Eduard Codina, presentant el concert i recordant els primers anys, quan es va iniciar aquest festival de música, que finalment s’ha consolidat com un dels festivals imprescindibles als estius de la comarca. Des de l’Ajuntament de Subirats es va reconèixer la tasca realitzada pel Patronat de Turisme de Subirats, en la promoció turística del municipi, i en l’organització i celebració del festival de Música a les vinyes, durant aquests 15 anys de vida.

El fil conductor de l’actuació, doncs, eren els textos de Ramon Llull en relació als nou principis bàsics com a valor universal: la bondat, la grandesa, l’eternitat, el poder, la saviesa, la voluntat, la virtut, la veritat i la glòria. Crosas recitava fil per randa cadascuna de les línies escrites per Llull, i donava peu al quartet de Manel Camp, per tocar la peça musical expressament creada per definir cada principi. Aquest espectacle va ser el que va tancar unes jornades de commemoració de la mort de Ramon Llull, durant l’any passat dedicat a la seva figura. Tot plegat doncs una espiral de sensacions que variaven segons la melodia i la musicalitat de cada peça. Els ritmes i els colors projectats a la façana es barrejaven per donar relleu a les característiques de cadascun dels principis de l’autor mallorquí.

Finalment, com així es va fer en el primer concert, es va oferir cava maridat amb préssec d’Ordal, per cortesia dels cellers col·laboradors i de l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal. Fet que cal agrair que, juntament amb l’èxit de públic que ahir va omplir la plaça davant del Palau Gralla, fan possible que aquest any se celebri ja la quinzena edició.

La música en directe va tornar a sonar a Subirats, envoltats de vinya i sota el Castell de Subirats. En aquesta edició agraïm la implicació i col·laboració dels cellers: Albet i Noya, Caves Bertha, Can Bas Domini Vinícola, Cellers Carol Vallès, Castellroig, Coma Romà, Esteve i Gibert Viticultors, El Mas Ferrer, Cava Guilera, Llopart, Eudald Massana Noya, Fèlix Massana Ràfols, Mas Pujadó, Oliver Viticultors, Rosell Mir, Sumarroca, i Ventura Soler. Dels restaurants Sol i Vi i Mesón Suso, de l’Associació de productors del Préssec d’Ordal, dels veïns i veïnes de Torre-Ramona, de la pintora Cathrine Bergsrud, de la Confraria del Cava Sant Sadurní, de la llibreria l’Odissea,  de Vinyet, melmelades Penedès, del Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní d’Anoia, de l’Ajuntament de Gelida, d’EnoturismePenedès i de la Diputació de Barcelona, així com agrair especialment la implicació desinteressada de la família Bori de Fortuny, que des de que varen començar, sempre han col·laborat en aquest festival.