Oficina de turisme

Estació vitivinícola de subirats

L’Estació Vitivinícola de Lavern ofereix un emplaçament únic per l’atenció turística i mobilitat sostenible combinant el tren amb la bicicleta. Disposa de servei de pàrquing, servei de tren, servei d’informació turística al visitant, lloguer de tota classe de bicicletes, àrea per a autocaravanes, zona d’esbarjo, informació turística 24 hores exterior i és el punt d’inici de les rutes de Subirats.

En aquest emplaçament destaca l’oficina de Turisme de Subirats ubicada estratègicament al Penedès envoltada de vinya i camins que comuniquen amb altres municipis. Va ser inaugurada l’any 2002 i s’ha consolidat en aquest temps com l’equipament turístic municipal principal i base dels serveis d’informació turística, benvinguda al visitant, difusió i dinamització turística.

En la mateixa ubicació destaca també l’estació de tren de Lavern, parada dels trens que arriben a Subirats de la línia R4 de Rodalies de Renfe entre Manresa o Terrassa fins a Sant Vicenç de Calders, passant per Barcelona i el Penedès. Va ser inaugurada l’any 1958 i s’ha consolidat en aquest temps com l’estació de tren de Subirats i dels municipis veïns. L’atenció al viatger dels serveis de Rodalies de Catalunya es fa des de la mateixa oficina de turisme.

CONTACTE

Oficina de Turisme de Subirats

+34 93 899 34 99

info@turismesubirats.cat

INFORMACIÓ

Benvinguda i atenció turística al visitant en català, castellà, anglès i francès.

Informació turística 24 hores

Exposició permanent d’obres dels artistes de Subirats.

Inici rutes guiades i per lliure

HORARIS

Horari d’hivern
(de l’01 d’octubre fins al 31 de març)

 • De dimarts a diumenge
  de 10 a 14 h
 • Dilluns tancat

Horari d’estiu
(de l’01 d’abril al 30 de setembre)

 • De dimarts a dissabte
  de 10 a 14 i de 16 a 18 h
 • Diumenge
  de 10 a 14 h
 • Dilluns tancat

SERVEIS

Sala d’espera

Zona WIFI.

Lavabos.

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda i/o cotxets.

L’estació del tren de Subirats. Una història d’amor

L’oficina de Turisme de Subirats, ubicada a l’Estació de Lavern-Subirats, es va inaugurar l’any 2001. L’estació de tren de Lavern-Subirats és del 1958.

L’origen del projecte es remunta al 27 d’abril de 1946, quan la filla del comte de Lavern, Mª Antònia Maristany, de Can Maristany, es va casar amb Frederic Travé Alfonso, nebot del president del consell d’administració de RENFE, Eduardo Alfonso. Van habilitar un comboi especial per als convidats.

Es van casar a la parròquia de Sant Pere de Lavern per poder fer el banquet a la masia de la família de la núvia, Can Maristany. Aleshores, l’empresa ferroviària es va comprometre a construir el baixador, que es va endarrerir una dècada més, tot i la promesa de l’alcalde Antoni Casanovas, que els veïns construirien l’estació, com així va ser. L’electrificació de la línia, l’any 1956, molt probablement va accelerar i va contribuir que el baixador, primer, i després Estació de Lavern-Subirats fos una realitat.

L’arribada del tren inaugural a l’estació de tren de Lavern-Subirats es remunta a l’històric 25 de març de 1958 i va tenir tots els elements característics de l’època: a les 12 del migdia missa d’acció de gràcies i a tres quarts de dues, arribada de les autoritats amb un tren que farà la primera parada oficial, benedicció del local pel capellà i entrada en servei del baixador.

Centre de lloguer de bicicletes

A Subirats s’hi pot arribar en tren, llogar una bicicleta a EnobicingPenedès a la mateixa estació, recórrer quilòmetres pedalant entre vinyes per les rutes de Subirats i gaudir d’unes vistes impressionants de tota la comarca. En cas d’arribar-hi en cotxe, hi ha aparcament gratuït a la mateixa estació.

L’activitat de pedalar en bicicleta elèctrica per les rutes de Subirats es combina amb l’oferta de caves i cellers. A Subirats hi ha 27 cellers, molts d’ells oberts per visites i tastos amb terrasses entre vinyes i servei de bar per fer una copa amb aperitiu.

+informació

CONTACTE

Centre de lloguer de bicicletes
Servei gestionat per Bikemotions

+34 656 908 590

info@bikemotions.es

HORARIS

De 9.30 a 14.30h, tots els caps de setmana de març a novembre.

Resta de dies, obert amb reserva prèvia.

Àrea d’autocaravanes

L’estació Vitivinícola de Lavern, també ofereix una zona d’autocaravanes i zona d’esbarjo situada entre vinyes. S’ubica al costat de l’equipament municipal per al lloguer de bicicletes i forma part de la Xarxa RV Penedès Sites & Vineyards.

La zona d’autocaravanes es complementa amb l’experiència “l’Encant de Subirats en autocaravana”, vinculat a les rutes de Subirats, i a l’oferta de cellers, restaurants i allotjaments que ofereixen també aparcament pels autocaravanistes dins les seves finques; per un període de dues nits, i un màxim de 4 autocaravanes de capacitat.

+informació

HORARIS

Obert tots els dies de l’any 24 hores

Fes la teva petició

Subirats
Partly Cloudy