Rutes Vitivinícoles de Subirats

Senderisme – Rutes Vitivinícoles de Subirats

Ruta 1

L’itinerari del Castell de Subirats és el més destacat de tots els que conformen les Rutes Vitivinícoles proposades pel Patronat de Turisme de Subirats. El recorregut s’inicia a l’Estació Vitivinícola de Lavern, veritable centre neuràlgic de les rutes que recorren el municipi. Aquesta estació està situada a l’estació de ferrocarril de Lavern-Subirats, i en ella trobareu tota la informació que vulgueu conèixer de Subirats: les seves rutes, les adreces de les caves i els cellers, així com els seus horaris de visita, els restaurants del municipi, etc.

Aquesta zona del camí discorre per terrenys amb una certa elevació, la qual cosa ens permet tenir vistes força interessants. Hi trobem, a més, exemples d’altres conreus de secà que no són la vinya, com ara les oliveres o els ametllers. Igualment, hom pot observar espècimens d’arbres que no són propis de la zona sinó que han estat introduïts, com per exemple el lledoner o l’eucaliptus.

Ruta 2

El recorregut total és de 4,2 Km i es pot fer en bicicleta, a cavall o caminant. Aquesta ruta es desenvolupa entre bosc i vinyes. Totes les rutes tenen rètols informatius i senyals indicadors de continuïtat. A l’Estació de ferrocarril i en aquesta mateixa guia rebreu tota la informació que necessiteu sobre aquestes rutes i sobre les adreces de caves, cellers i restaurants de Subirats. Igualment us informaran del recorregut del Bus Turístic per tots els nuclis urbans, cellers, restaurants i cases de pagès del municipi.

Ruta 3

Estació Vitivinícola de Lavern – Cal Batlle – Can Batista – Cal Xic de l’Agustí – Carretera C-243

La llargada del recorregut és de 2,8 Km. Es pot fer caminant, en cotxe, en bicicleta o a cavall. Aquesta ruta discorre entre vinyes.

Ruta 4

Estació de Servei del Port de l’Ordal – Camí de la Muntanya Rodona – Camí dels Vidriers – Carretera N-340

Aquesta ruta té una llargada total de 7,2 Km, i es pot fer caminant, en bicicleta o a cavall. Es passa per terreny boscós i entre vinyes. El nom del Camí dels Vidriers ens recorda l’antiga existència d’un forn de vidre. Veurem barraques de pedra.

Ruta 5

Ca l’Almirall – Carretera C-243

Passeig planes entre vinyes, 1,6 Km. Es poden observar les restes de la Torrota del Moro d’origen romà.

Ruta 6. Circuit escolar.

Estació Vitivinícola de Lavern – Can Maristany – Cal Justino – Ca l’Olivella – Font Clara – El Serral – Estació

Aquesta ruta té una llargada de 3,5 Km i té un caràcter eminentment pedagògic, ja que s’ha dissenyat per a què la segueixin nens i nenes en edat escolar. Existeix material didàctic a disposició de les escoles que vulguin visitar Subirats i conèixer el món de la vinya i tot allò que l’envolta. Aquesta ruta es fa caminant.

Ruta 7. Apta per tot terrenys, no cotxes.

Can Cartró – Corral del Mestre – Tres Torrents – Ermita de Sant Joan Salerm

El recorregut total és de 4,2 Km i es pot fer caminant, en cotxe, en bicicleta o a cavall. Aquesta ruta circula fonamentalment entre vinyes i ens permet conèixer algunes rieres de Subirats. Prop de l’ermita de Sant Joan Salerm, hom pot observar la notable masia de Can Bas.

Ruta 8

Sant Pau d’Ordal – Carrer de Cal Rovira – Maset del Lleó – Sant Pau d’Ordal

El recorregut total és de 2,2 Km caminant, bicicleta, cavall i tot terreny, passeig entre vinyes amb excel·lents vistes de torrents.

Ruta 9

Carretera dels Casots – Can Mata del Racó –Coll de Conxesportes – Sant Pau d’Ordal

El recorregut total és de 2,1 Km es pot fer caminant en bicicleta, cavall o tot terreny. Es un passeig entre vinyes i bosc, al llarg del recorregut podem veure algunes barraques de pedra, marges de pedra, la Masia de Can Mata del Racó de planta basilical, amb tres cossos, sembla ser del 1115, a prop es troba una cova del neolític, i a l’arribar al coll gaudirem d’una magnífica vista de Savall i de la plana molt bonica.

Serveis:

  • Per a totes les rutes hi ha la possibilitat de fer-la amb bicicleta (Bikemotions), lloguer a l’Estació vitivinícola de Lavern (Subirats)