Festival de Música a les Vinyes

'Duende' al 2n Concert del XI Festival de Música a les Vinyes #Subirats #Capital delaVinya #Enoturisme #Penedès

El segon i darrer concert del Festival de Música a les Vinyes, celebrat el 27 de juliol de 2013, va omplir amb més de 400 espectadors el recinte medieval de Torre-ramona (Subirats). Amb motiu de l’onzena edició de l’esdeveniment, per primer cop a Catalunya es va poder assistir a l’actuació de l’espectacle “Únicos” amb Josemi Carmona & Ignasi Terraza Quartet. Es va poder sentir que el flamenc i el jazz són dos estils de música d’orígens i arrels comunes que sempre es tracten amb respecte i admiració. La mateixa admiració i respecte que van tenir tant Josemi Carmona amb el “duende” de la seva guitarra com Ignasi Terraza amb el “swing” del seu piano, acompanyats pel so elegant del contrabaixista Mario Rossy, del destacat bateria Marc Miralta i del ritme del cajón flamenc de José Manuel Fernández (El Tobalo). A més a més els espectadors van ser obsequiats amb la participació inicialment no prevista del cantaor Joaquin Gómez “El Duende” i el guitarrista “Ezequiel”, que es van sumar a la vetllada marcada per un diàleg de creativitat i intercanvi cultural ple de força rítmica de swing, gràcies a la gran qualitat dels artistes sobre l’escenari. Finalment el maridatge de Caves de Subirats i Préssec d’Ordal, un “Música a les Vinyes” amb trossets de préssecs d’Ordal servits directament dins la copa de cava i introduït a les darreres edicions del festival, va tornar a agradar molt i va significar una excel.lent cloenda del XI Festival de Música a les Vinyes.

Ple al 1r Concert del XI Festival de Música a les Vinyes #Subirats #CapitaldelaVinya #Enoturisme #Penedès

Una setmana abans, el 20 de juliol de 2013, es va celebrar l’actuació a càrrec de Rocío Faks Quartet & Gorka Benítez davant més de 300 espectadors. Va ser un gran espectacle a càrrec del quartet liderat per Rocío Faks amb la seva extraordinària veu, al costat del virtuós pianista Marco Mezquida, el mestre del ritme Paco Perera al contrabaix, Salvador Toscano a les percussions i un convidat de luxe, Gorka Benítez, saxo i flauta, músic emotiu i a la vegada rítmic i melòdic. Grup de músics de diferents geografies i estètiques que, sense deixar de banda la seva pròpia identitat, van aconseguir crear i recrear melodies tradicionals del folklore de l’Amèrica del Sud. Diversitat d’harmonies i ritmes van traspassar les fronteres del jazz més actual per transportar els assistents a un món de sonoritats totalment nou.

XI Festival de Música a les Vinyes, 2n Concert (9)

L’esdeveniment va tornar a celebrar amb èxit una nova edició augmentat la rellevància del Festival. Aquest fet que es va constatar novament en conèixer la més diversa procedència dels espectadors, procedents per exemple d’altres països com Itàlia, Israel o Mèxic. Aquest fet posa de manifest l’aposta per un cartell de gran qualitat que situa l’esdeveniment com un dels festivals d’estiu de petit format de referència al Penedès i Catalunya, reforçat pel magnífic escenari del recinte medieval de Torre-ramona (Subirats). Per seguir en aquesta línia el concert va ser enregistrat pel realitzador penedesenc Pep Puig per tal de realitzar un vídeo promocional que inclourà altres activitats turístiques de Subirats que se celebren a l’estiu com el Mercat del Préssec d’Ordal. Aquestes accions van ser destacades en el parlament final del festival per l’Alcalde de Subirats Pere Pons, així com la Presidenta del Patronat de Turisme de Subirats Maite Catasús, que va recordar a l’inici el tràgic accident de tren a Santiago de Compostel·la amb un minut de silenci i dedicant el concert a les víctimes i les seves famílies. El Patronat de Turisme de Subirats organitza el Festival de Música a les Vinyes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Subirats, Diputació de Barcelona, Productors de Vi i Cava de Subirats, Associació de Productors del Préssec d’Ordal, Confraria del Cava Sant Sadurní i Família Bori De Fortuny.

La venda d’entrades es va realitzar a internet i amb la col.laboració dels següents punts de venda del Penedès:

Discostar (Vilafranca del Penedès)

Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (Vilafranca del Penedès)

La Taverna de VINSEUM (Vilafranca del Penedès)

Oficina de Turisme de Sant Sadurní d’Anoia

Centre d’Interpretació del Castell de Gelida

Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria (CIARGA)

Centre d’Informació del Castell de Penyafort

La Taverna de VINSEUM (Vilafranca del Penedès)

Celler Eudald Massana Noya (Subirats)

Hotel-Restaurant Sol i Vi (Subirats)

Museu d’Esperanto de Subirats

Oficina de Turisme de Subirats

i el mateix dia al Festival, amb una hora d’antelació i fins 15 minuts abans de l’inici dels concerts, en el cas d’haver-hi localitats disponibles.

El Festival de Música a les Vinyes prepara el programa de l’any vinent. Malgrat un context no favorable per la indústria cultural ha continuat la seva línia ascendent en qualitat i espectadors, però vol superar-se amb una nova edició espectacular. Us recomanem la crònica i fotografies que la revista digital JazzTK va dedicar al primer i segon concert, també a continuació us mostrem com es va anunciar el Festival a diverses emisores de ràdio com La Xarxa, en programes especialitzats musicals i generals com La Tarda, i Ràdio Vilafranca. També en altres tipus de mitjans de comunicació com La Vanguardia, El Periódico o El Punt AVUI, així com locals a El 3 de Vuit i internacionals com Wine Pleasures, entre d’altres.

 

 

 

 

 

 

Teniu informació actualitzada al respecte a http://www.turismesubirats.cat/category/festival-de-musica-a-les-vinyes

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!

Som a