8enes Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica a Subirats

udbt

13 gen. 8enes Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica a Subirats

Els dies 19, 20 i 21 de gener de 2018, tindran lloc les vuitenes Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica de Subirats, organitzades pel Centre d’Estudis de Subirats (CESUB) amb col·laboració de l’Ajuntament de Subirats.

Els actes començaran el divendres 19 de gener, a les 8 de la tarda. El Centre Agrícola de Sant Pau acollirà el documental “Las Maestras de la República” (2013).

El dissabte 20 de gener acte d’homenatge als combatents caiguts a les muntanyes d’Ordal. Trobada a les 9 del matí a l’entrada de la urbanització Muntanya Rodona comença. Lloc de l’acte d’homenatge a l’espai del Memorial Serra de Ries a les 10 del matí.

El diumenge 18 de gener a les 11 del migdia es durà a terme la ruta teatralitzada Última Defensa de Barcelona. El recorregut guiat s’inicia al Centre d’Interpretació Última Defensa de Barcelona, i transcorre al bosc per visitar les trinxeres i els nius de metralladora més propers.

A les 12 hores del migdia acte de reconeixement de les Mestres de la II República de Subirats. Lloc de l’acte al Centre d’Interpretació Última Defensa de Barcelona. A l’acte de reconeixement assistiran historiadors i familiars, en acabat es farà la descoberta d’una placa commemorativa. A l’interior del Centre hi haurà l’exposició de plànols i fotos d’escoles de Subirats de la II República

Podeu consultar el programa d’actes de les 8enes Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica a Subirats.

Tot això i més a Subirats, Capital de Vinya!