5ª edició de la ruta de tapes pel Mercat del Préssec d’Ordal a Albet i Noya

ruta de tapes albet i noya

22 juny 5ª edició de la ruta de tapes pel Mercat del Préssec d’Ordal a Albet i Noya

Juny és sinònim d’inicis d’estiu. I també és sinònim de préssec d’Ordal, protagonista indiscutible durant aquests mesos al municipi de Subirats.

Amb aquest pretext, a Sant Pau d’Ordal s’organitza durant els caps de setmana de juny, juliol i agost el mercat del préssec d’Ordal, on elaboradors de la zona exposen els diferents productes amb el préssec com a ingredient principal. Es pot trobar des del propi fruit, o gaudir de maridatges entre vi escumós i préssec, o fer una petit tastet de melmelada de préssec… un ampli ventall de possibilitats amb l’objectiu de donar a conèixer un dels elements gastronòmics icona del municipi.

Paral·lelament a això, Albet i Noya organitza des de fa cinc anys una activitat per vincular el préssec d’Ordal amb altres elements distintius del territori, com són el vi i la gastronomia local.

L’activitat porta el nom de ‘Ruta de Tapes pel Mercat del préssec d’Ordal’ i el punt de partida és a la finca familiar, a Can Vendrell de la Codina. Aquí comença la visita pel celler, per conèixer la història dels germans Albet i Noya, el procés d’elaboració del vi i altres projectes que lidera el celler de Subirats. Tot seguit, el grup es desplaça a Sant Pau d’Ordal per iniciar la ruta de tapes pels restaurants del poble. L’itinerari gastronòmic té parada a Cal Xim i Cal Pere del Maset i allà, cada restaurant elaborarà i presentarà dues tapes que seran maridades amb quatre vins diferents del celler. La peculiaritat de cada tapa és que ha de contenir com a ingredient principal el préssec.

Enguany els maridatges seran els següents:

A Cal Xim:

Milfulls de préssec d’Ordal marinat amb fetge d’ànec a la brasa amb Clàssic Penedès Efecte Brut Reserva. Mini – amanida de préssec amb vinagreta de cardamom amb Clàssic Penedès Efecte Brut Rosat.

A Cal Pere del Maset:

“Gazpatxo” de préssec d’Ordal amb gelatina de Viognier amb el 3 Macabeus. Compota de préssec amb bacallà i vinagreta de préssec amb el Marina Rión

DATES I INFORMACIÓ:

Juny (dissabte 17 i diumenge 25) i Juliol (diumenge 2, diumenge 9, dissabte 22 i dissabte 29)

Horari i punt de trobada: 10.30h a Albet i Noya (Can Vendrell de la Codina)

Preu: 18€/persona

Indispensable reserva prèvia a visita@albetinoya.cat o trucant al T.93.899.48.12

Més informació sobre aquesta activitat i d’altres que organitza el celler a: http://albetinoya.cat/cat/visites.php