Universitaris coreans coneixen els pagesos del Mercat del Préssec d’Ordal

23/07/13

Visita d'universitaris coreans a Cal Pau Jan per conèixer el Mercat del Préssec d’Ordal (2)

Aquest mes una quarantena d’alumnes i professors de Fructicultura de la Universitat de Seül de Corea del Sud van tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà l’organització dels pagesos participants del Mercat del Préssec d’Ordal a Subirats i la seva experiència turística. Concretament van visitar Cal Pau Jan i van mostrar el seu interès en el conreu de secà del Préssec d’Ordal i en els reptes i els esforços d’una empresa petita i familiar, així com en els sistemes de producció respectuosos amb la salut i el medi ambient. Els assistents han fet una visita guiada pels camps de presseguers per mostrar els sistemes de cultiu i els mètodes de lluita natural empleats. Han pogut veure, in situ, com es recollien els préssecs i com es classificaven, així com l’envasat en caixes. A més a més, han gaudit d’una degustació de diferents varietats de préssecs vermell i préssec groc per apreciar les característiques peculiars de cada varietat. També van ser informats que una de les novetats de l’edició del Mercat del Préssec d’Ordal d’enguany és la possibilitat de fer activitats complementàries com la ruta paisatgística “Passejada per la Terra del Préssec d’Ordal”, tots els diumenges amb un mínim de 10 persones, per un preu de 4 Euros per persona, amb un 50% de descompte pels compradors del Mercat del Préssec d’Ordal i gratuïta per als menors de 12 anys. La sortida és a les 10 hores des del Punt d’Informació Turística de la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) i tornada al mateix punt d’origen a les 12 hores, on els pagesos porten a la venda el seu producte dissabtes i diumenges, dins l’horari habitual del mercat de 9 a 14 hores. La visita va ser realitzada gràcies a les gestions del Consolat de la República de Corea a Barcelona, així com representants de la seu diplomàtica és van desplaçar a Subirats per donar suport a l’esdeveniment.

Passejada per la Terra del Préssec d'Ordal a l'Estiu (4)

El Mercat del Préssec d’Ordal és organitzat des de l’any 2006 pel Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) de 9 a 14 hores. A continuació teniu fotografies de la visita dels universitaris coreans.

Els pagesos elaboradors d’aquest producte el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa del combinat de caves de Subirats i Préssec d’Ordal “Música a les Vinyes” per a tots els compradors, a partir de la inauguració i coneguda així per haver nascut al Festival de Música a les Vinyes. L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic del municipi de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel·lents qualitats aromàtiques i gustatives. Aquesta informació va ser recollida en el Llibre Promocional del Mercat del Préssec d’Ordal, disponible a l’Oficina de Turisme de Subirats i també en format electrònic.

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!

Subirats
10°
Partly Cloudy