Agricultors de la República Txeca coneixen el Mercat del Préssec d’Ordal

5/07/13

Visita d'agricultors de la República Txeca al Mercat del Préssec d'Ordal (4)

El darrer cap de setmana un grup d’agricultors de la República Txeca van tenir l’oportunitat de conèixer el Mercat del Préssec d’Ordal a Subirats. Eren participants d’un viatge organitzat per una important empresa agroalimentària del seu país com a part d’una convenció que van celebrar a Barcelona. Dins la vessant professional del seu circuit hi figurava conèixer de primera mà l’experiència turística amb èxit del Mercat del Préssec d’Ordal i les possibilitats d’implantar-la a Txèquia. Van ser acompanyats en tot moment pel President de l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal Josep Maria Olivella i també van ser rebuts per l’Alcalde de Subirats Pere Pons. Van visitar les parades del Mercat del Préssec d’Ordal i es van retratar amb la simpàtica escultura en forma de tòtem informatiu que anuncia durant tot l’any l’esdeveniment a la mateixa plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats), on se celebra el mercat, i que permet fer-se una fotografia substituint el pinyol pel rostre dels visitants al cor del Préssec d’Ordal. Van recorre camps de presseguers i no van voler finalitzar la visita sense conèixer una de les caves de Subirats, en aquest cas Cava Guilera. També van ser informats que una de les novetats de l’edició del Mercat del Préssec d’Ordal d’enguany és la possibilitat de fer activitats complementàries com la ruta paisatgística “Passejada per la Terra del Préssec d’Ordal”, tots els diumenges amb un mínim de 10 persones, per un preu de 4 Euros per persona, amb un 50% de descompte pels compradors del Mercat del Préssec d’Ordal i gratuïta per als menors de 12 anys. La sortida és a les 10 hores des del Punt d’Informació Turística de la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) i tornada al mateix punt d’origen a les 12 hores, on els pagesos porten a la venda el seu producte dissabtes i diumenges, dins l’horari habitual del mercat de 9 a 14 hores.

Passejada per la Terra del Préssec d'Ordal a l'Estiu (4)

El Mercat del Préssec d’Ordal és organitzat des de l’any 2006 pel Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona, tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) de 9 a 14 hores. A continuació teniu fotografies de la visita dels agricultors txecs i de l’itinerari “Passejada per la Terra del Préssec d’Ordal” a l’estiu.

Els pagesos elaboradors d’aquest producte el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa del combinat de caves de Subirats i Préssec d’Ordal “Música a les Vinyes” per a tots els compradors, a partir de la inauguració i coneguda així per haver nascut al Festival de Música a les Vinyes. L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic del municipi de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives. Aquesta informació va ser recollida en el Llibre Promocional del Mercat del Préssec d’Ordal, disponible a l’Oficina de Turisme de Subirats i també en format electrònic.

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!

Subirats
18°
Clear