El Mercat del Préssec d’Ordal s'inaugura i es promociona a Barcelona

17/06/13

Inauguració del Mercat del Préssec d'Ordal 2013 (8)

Dissabte passat 15 de juny, la vuitena edició del Mercat del Préssec d’Ordal va ser inaugurada oficialment a càrrec de Ferran Civil, Vicepresident primer de la Diputació de Barcelona. Li van acompanyar l’Alcalde de Subirats Pere Pons, la Presidenta del Patronat de Turisme de Subirats Maria Teresa Catasús, el Diputat de Turisme Ramon Riera, el President del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès Santi Soler, així com així com el President de l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal Josep Maria Olivella, regidors de l’Ajuntament de Subirats i membres de la Junta Directiva del Patronat de Turisme de Subirats. Durant l’acte se li va obsequiar amb una reproducció de la simpàtica escultura en forma de tòtem informatiu que anuncia durant tot l’any l’esdeveniment a la mateixa plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats), on se celebra el mercat, i que permet fer-se una fotografia substituint el pinyol pel rostre dels visitants al cor del Préssec d’Ordal. També amb motiu de l’esdeveniment “El Penedès a Barcelona”, que s’ha celebrat del 14 al 16 de juny al Passeig Joan de Borbó del barri de la Barceloneta, hi va haver una parada representativa del Mercat del Préssec d’Ordal per promocionar la Capital de la Vinya i el Penedès a la Capital de Catalunya. Aquest estand va ser un dels que va registrar més afluència de la mostra on a més a de la degustació es venia el Préssec d’Ordal a barcelonins i turistes que s’hi apropaven. Una de les novetats de l’edició del Mercat del Préssec d’Ordal d’enguany és la possibilitat de fer activitats complementàries com la ruta paisatgística “Passejada per la Terra del Préssec d’Ordal”, tots els diumenges amb un mínim de 10 persones, per un preu de 4 Euros per persona, amb un 50% de descompte pels compradors del Mercat del Préssec d’Ordal i gratuïta per als menors de 12 anys. La sortida és a les 10 hores des del Punt d’Informació Turística de la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) i tornada al mateix punt d’origen a les 12 hores, on els pagesos porten a la venda el seu producte dissabtes i diumenges, dins l’horari habitual del mercat de 9 a 14 hores.

El Mercat del Préssec d'Ordal a 'El Penedès a Barcelona' (9)

El Mercat del Préssec d’Ordal és organitzat des de l’any 2006 pel Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona, tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) de 9 a 14 hores. A continuació teniu fotografies de la inauguració i de la promoció a Barcelona.

Els pagesos elaboradors d’aquest producte el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa del combinat de caves de Subirats i Préssec d’Ordal “Música a les Vinyes” per a tots els compradors, a partir de la inauguració i coneguda així per haver nascut al Festival de Música a les Vinyes. L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic del municipi de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives. Aquesta informació va ser recollida en el Llibre Promocional del Mercat del Préssec d’Ordal, disponible a l’Oficina de Turisme de Subirats i també en format electrònic.

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!

Subirats
20°
Clear