Concurs per al disseny i realització del Mural de Subirats

28/10/12

Paret del Mural de Subirats abans de la seva realització

El Patronat de Turisme de Subirats ha convocat un concurs per al disseny i realització d’una pintura mural com a nova atracció turística a Subirats i al Penedès. Aquest nou reclam turístic tindrà 40 m2 i s’haurà de pintar a la paret lateral de l’edifici situat a l’Avinguda de Barcelona número 16, a tocar de la carretera N-340 al seu pas pel poble d’Ordal (Subirats). La temàtica del mural seran els atractius turístics del municipi de Subirats i la seva benvinguda al visitant, amb l’única obligatorietat que hi consti la pàgina web www.turismesubirats.cat i el logotip Subirats Capital de la Vinya. El guanyador del concurs rebrà un premi de 3.000 Euros d’un jurat en el que, a més d’estar format per representants del Patronat de Turisme de Subirats, l’Ajuntament de Subirats i artistes locals, també hi figuraran representants dels mitjans de comunicació de l’Alt Penedès per ajudar en l’elecció d’un element publicitari que combinarà característiques artístiques i comunicatives. Aquesta iniciativa ha estat destacada per la Diputació de Barcelona amb la concessió d’una subvenció per tal d’aprofitar l’important punt de pas com a nou recurs turístic, tot mostrant atractius de Subirats i el Penedès com les Rutes Vitivinícoles de Subirats, el Mercat del Préssec d’Ordal, el Festival de Música a les Vinyes o el Castell de Subirats, entre d’altres.

Subirats Capital de la Vinya Penedès

El projecte, que ha d’incloure tant la imatge final del mural com l’explicació de la tècnica que s’utilitzarà, especificació dels materials, tipus de pintura, etc. s’ha de lliurar al Registre de l’Ajuntament de Subirats i totes les consultes informatives amb l’organització d’aquest concurs s’hauran d’adreçar al correu electrònic del Patronat de Turisme de Subirats info@turismesubirats.cat. El termini d’admissió dels treballs finalitzarà el 5 de desembre de 2012, a les 14 hores. El veredicte del jurat es farà públic l’11 de desembre de 2012 a la pàgina web del Patronat de Turisme de Subirats www.turismesubirats.cat. A continuació es poden consultar les bases del concurs del Mural de Subirats.

La carretera nacional N-340, que uneix Cadis amb Barcelona, té 1.248 Km i és la més llarga d’Espanya, amb un llarg recorregut pel Penedès d’oest a est, tenint la seva porta d’entrada al Port d’Ordal, al municipi de Subirats. Aquesta carretera estatal ha estat històricament la carretera del Mediterrani, que unia totes les poblacions costaneres. Fins la construcció de l’autopista AP-7 va ser el principal eix viari del mediterrani, connectant per primer cop aquest litoral peninsular, i encara suporta un trànsit molt elevat superant els 20.000 vehicles diaris al seu pas pel Penedès. El poble d’Ordal (Subirats), porta del Penedès al Baix Llobregat i capital de les Muntanyes d’Ordal, ofereix una important oferta comercial lligada al trànsit de la carretera N-340 que travessa pel mig la població, i atresora al seu entorn dos elements arquitectònics catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), la Creu i el Telègraf Òptic del Port d’Ordal, així com diversos senders paisatgístics d’interès com la Ronda d’Ordal.

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!

Subirats
Partly Cloudy