Raïm solidari per La Marató de TV3

14.10.11 per Daniel García Peris

Raïm de Subirats, Capital de la Vinya

El proper 23 d’octubre, els 2.000 corredors que participaran a la V Cursa Solidària País del Cava rebran com a novetat raïm proporcionat pel Patronat de Turisme de Subirats. Serà en el punt d’avituallament de l’Hotel-Restaurant Sol i Vi per tal d’agrair l’esforç solidari dels participants al seu pas pel municipi de Subirats, Capital de la Vinya, on transcorren 5 dels 13 km de la cursa. Aquesta s’iniciarà a les 11 hores a Vilafranca del Penedès i finalitzarà a Sant Sadurní d’Anoia. Al llarg de la carretera C-243 passarà també pels municipis de La Granada i Avinyonet. La Confraria del Cava Sant Sadurní, amb seu a Torre-ramona (Subirats), i Octagon Esedos, amb el patrocini de Caixa Penedès, organitzen la cursa en benefici de La Marató de TV3, enguany dedicada a la regeneració i transplantament d’òrgans i teixits. La prova forma part dels actes de la XXX Setmana del Cava amb l’objectiu d’apropar la cultura del cava a la ciutadania i alhora col.laborar amb una causa solidària com és la Fundació de La Marató de TV3.

Promoció Rutes Vitivinícoles de Subirats - anversPromoció Rutes Vitivinícoles de Subirats - revers

El Patronat de Turisme de Subirats també tindrà una parada informativa al recorregut pels corredors més familiars de la cursa, a l’alçada de l’Hotel-Restaurant Sol i Vi, i facilitarà material promocional al final de la mateixa per a tots els participants per donar a conèixer recursos turístics com les Rutes Vitivinícoles de Subirats, 34 km distribuïts en 9 itineraris paisatgístics de vinya, presseguers, bosc, masies, caves i cellers. Subirats és coneguda com la Capital de la Vinya per ser el municipi, amb una extensió total de 56 km quadrats, amb la superfície més gran de Catalunya dedicada a aquest conreu. El Préssec d’Ordal, i el mercat de proximitat que cada estiu realitzen els mateixos pagesos productors, és un altre dels atractius destacats de Subirats.

Aquí teniu el vídeo que els pregoners de la XXX Setmana del Cava, els Comediants, han creat per animar a tothom a participar-hi. La inscripció a la cursa és de 6€ i es formalitza únicament via on-line, a través de la pàgina web http://www.caixapenedes.com/cursacava. Les inscripcions es tancaran el dijous 20 d’octubre a les 17 hores o quan s’arribi a les 2.000 inscripcions. El tret de sortida serà a les 11.00 h a la Rambla Nostra Senyora de Vilafranca del Penedès. A partir de les 9.00h els dorsals i els xips als participants es lliuraran a la Rambla Sant Francesc. El recorregut serà de 13 km per les carre­teres C-15 i C-243, que romandran tallades al trànsit durant les tres hores que durarà la cursa. Cada quilòmetre estarà degudament senyalitzat i hi hauran avituallaments al pas per La Granada (al Km. 4) i al Restaurant Sol i Vi (al km. 9).

Per facilitar la participació, l’organització disposa un servei de transport d’autobús llançadora de Sant Sadurní a Vilafranca del Penedès i a l’inrevés. El primer servei començarà a les 9:00h a Sant Sadurní i l’últim autobús sortirà també des de Sant Sadurní a les 14:30h. El punt de recollida dels participants serà al CAP de Sant Sadurní (C/ Gelida s/n). Els corredors podran utilitzar les dutxes i vestidors del Pavelló Municipal de Sant Sadurní. L’arribada serà a la Rambla de la Generalitat de Sant Sadurní d’Anoia, on tots els participants hauran de retornar el xip que se’ls haurà lliurat a la sortida i també hi haurà servei de massatgistes i fisioteràpia. A les 12.15 és previst que es faci la festa de final de cursa amb el lliurament de trofeus. Com és habitual, els primers classificats absoluts de la categoria femenina i masculina seran premiats, a més, amb el seu pes equivalent en ampolles de cava. A continuació, hi haurà una actuació musical i es farà el sorteig de dos xecs regal per una estada de dia a Can Bonastre Wine Resort i un dinar al restaurant Tribia del mateix complex de Can Bonastre. Tots els participants majors de 18 anys rebran una copa de cava a l’arribada, i els menors d’edat seran obsequiats amb una ampolla de cava de xocolata gentilesa de Simon Coll. Una altra de les novetats de la cursa d’enguany, és que la organització anima a que totes les persones hi participin disfressats amb algunes peces al•legòriques del món del cava. Els dos primers homes i dones que vagin disfressats i que creuin la meta volant que s’instal•larà a Avinyonet del Penedès rebran com a premi un sopar per a dues persones al Restaurant La Garrofa.

A més del suport de Caixa Penedès, la cursa compta amb la col•laboració del Consell Regulador del Cava, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, els Ajuntaments de Vilafranca del Penedès, La Granada, Avinyonet, Subirats i Sant Sadurní, els restaurants Sol i Vi, Il Picarolo, La Garrofa, a més dels mitjans de comunicació El3devuit, La Fura, El Periódico i el diari Sport, Catalunya Ràdio, Ràdio Televisió Vilafranca, Cadena SER Penedès Garraf així com també Can Bonastre, el RACC, Audi, la Fundació Mas Albornà, el Club Esportiu Penedès, Serveis Mèdics Penedès, la Federació Catalana d’Atletisme, Powerade i el Servei de Protecció Civil Remer, Serveis Penedès, Marc Martí, Xocolates Simon, TN Produccions i Gràfiques Llopart.

Deixa'ns un comentari

Som a